Άνδρες της ΕΜΑΚ έσωσαν τον σκύλο είχε εγκλωβιστεί 3 μέρες σε βαθύ λάκκο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τον αδέσποτο σκύλο, που είχε εγκλωβιστεί για τουλάχιστον τρεις ημέρες σε βαθύ λάκο στο Δουκικό Ανάκτορο στο κέντρο του Ηρακλείου, κατάφεραν να σώσουν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2018 άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι κλήθηκαν από το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση».

Η γραμματέας και δικηγόρος του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» Καλλιόπη Μαραβελάκη περιγράφει το περιστατικό διάσωσης, λέγοντας τα εξής: «Μια εξαιρετική κυρία που έχει κατάστημα τουριστικών ειδών στην οδό 25ης Αυγούστου μας ειδοποίησε ότι επί τρεις ημέρες άκουγε ένα σκυλί να κλαίει στα χαλάσματα του Δοκικού Ανακτόρου όπου είχε εγκλωβιστεί.

Αφού μας έδειξε το σημείο, εντοπίσαμε ένα από τα γνωστά αδεσποτάκια του κέντρου, που είχε πέσει σ΄έναν πολύ μεγάλο λάκκο του Δοκικού Ανακτόρου. Ειδοποιήσαμε την 3η ΕΜΑΚ Ηρακλείου, που για μια ακόμα φορά ανταποκρίθηκε άμεσα και με πενταμελή ομάδα έφθασε στο σημείο και απελευθέρωσε το ζώο.

Ο τρομαγμένος σκυλάκος μας παραδόθηκε και οδηγήθηκε στο κτηνιατρείο του κ. Σουρανάκη, καθώς έχει πρόβλημα στο ματάκι του. Δεν είναι από το πέσιμο, αλλά πρόκειται μια νεοαγγείωση που χρήζει ειδικής θεραπείας, γεγονός για το οποίο θα μιλήσουμε με το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου την Δευτέρα ώστε να κάνει εκεί τη θεραπεία του.

Για ακόμα μια φορά πολλά μπράβο στην ΕΜΑΚ και σε όλους όσους βοήθησαν. Να σημειώσουμε ότι οι πυροσβέστες, ενώ θα μπορούσαν εύκολα να πιάσουν με θηλιά το ζώο που δάγκωνε, προτίμησαν για να μην το τρομάξουν ακόμα πιο πολύ, να χρησιμοποιήσουν γάντια και να συνεργαστούν με τρία μέλη από την ομάδα και να πιάσουν το τρομαγμένο σκυλί με τα χέρια για να το βγάλουν έξω», επεσήμανε η Καλλιόπη Μαραβελάκη.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο