Άνδρος: Εθελοντές και αστυνομία απεγκλώβισαν νεογέννητα γατάκια που είχαν πετάξει σε κάδο ανακύκλωσης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τον απεγκλωβισμό 5 νεογέννητων γατιών που βρέθηκαν κλεισμένα σε μεγάλο κάδο ανακύκλωσης κατάφεραν εθελοντές με τη βοήθεια της αστυνομίας στο νησί της Άνδρου.

Όπως αναφέρει η Εθελοντική Φροντίδα Αδέσποτων Άνδρου δύο νεαρά κορίτσια που έκαναν διακοπές στην Άνδρο, η Ναταλία και η Γλυκερία, ειδοποίησαν ότι άκουσαν φωνές από μωρά γατάκια μέσα από μεγάλο κάδο ανακύκλωσης στο Παραπόρτι και είδαν τη γάτα μαμά τους να κλαίει έξω από τον κάδο. Δυστυχώς καθημερινά είναι τα περιστατικά όπου πολίτες πετούν σε κάδους σκουπιδιών ζωντανά ζώα, συχνά κλεισμένα σε σακούλες, για να μην μπορούν ούτε να διαφύγουν και να βρουν βασανιστικό θάνατο.

Δύο εθελόντριες του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου βρέθηκαν στο Παραπόρτι, όπου προς μεγάλη τους έκπληξη, αντίκρισαν έναν αστυνομικό μέσα στον κάδο και τις κοπέλες να τον βοηθούν να βγάλει έξω τα χαρτόκουτα και τα απορρίμματα. Είχαν ήδη καταφέρει να βγάλουν από τον κάδο τέσσερα νεογέννητα γατάκια και έψαχναν ένα ακόμη που ακουγόταν να κλαίει.

Αφού βρέθηκε και το τελευταίο γατάκι, επανενώθηκαν όλα με τη μανούλα τους που όλη την ώρα αγωνιούσε. Την γατο-οικογένεια θα φροντίσει η περιοίκος που σιτίζει τις αδέσποτες γάτες στο Παραπόρτι.

Η Εθελοντική Φροντίδα Αδέσποτων Άνδρου αναφέρει:

«Ευχαριστούμε θερμά τη Ναταλία και τη Γλυκερία που νοιάστηκαν για τις μικρές ψυχούλες, μας ειδοποίησαν και βοήθησαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των μωρών.

Ευχαριστούμε θερμά τον υπαστυνόμο β’ κ. Παναγιώτη Χουλιάρα, που έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των γατιών.

Αισθανόμαστε ότι σιγά σιγά, κάτι αλλάζει. Οι άνθρωποι όλο και περισσότερο νοιάζονται για τα ζώα που υποφέρουν και θέλουν να τα βοηθήσουν. Όμως υπάρχουν δυστυχώς και αυτοί που πετούν στους κάδους τα μωρά γατάκια και σκυλάκια, σαν να ήταν σκουπίδια. Ή τα κλείνουν σε σακούλες και τα πετούν στη θάλασσα καθώς και στα ποτάμια. Άτομα χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς καρδιά.
Όταν ευχαριστούσαμε τον αστυνομικό για τη συνδρομή του, μας είπε: “Το θέμα δεν είναι να μου δώσετε συγχαρητήρια για την πράξη μου, το θέμα είναι να μη χρειάζεται να επεμβαίνουμε σε τέτοια περιστατικά. Να μην καλούμαστε να καταστείλουμε μια παρόμοια κατάσταση, αλλά να προλαμβάνουμε ώστε να μην έχουμε τέτοιες περιπτώσεις”».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο