Οι Άγγελοι του Yulin

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι από τις ειδήσεις που μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι. Γιατί όταν θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα και αυτά που φαντάζουν ακατόρθωτα. Πριν από λίγες μέρες δυο δυναμικές και θαρραλέες γυναίκες κατάφεραν να σώσουν από τη σφαγή πάνω από 1.000 σκυλιά που προoρίζονταν να γίνουν γεύματα για το φεστιβάλ σκυλίσου κρεάτος στο Yulin της Κίνας. Ένα φεστιβάλ που έχει συγκεντρώσει την οργή όλων των φιλοζωικών οργανώσεων του κόσμου αλλά και εκατομμυρίων απλών ανθρώπων.

Από την Μυρτώ Τζώρτζου

Τα διεθνή μέσα ενημερώσης αναφέρονται σε αυτές τις δυο γυναίκες ως οι «Άγγελοι του Yulin» καθώς οι Jess Henderson και Helen Reed κατάφεραν να κινητοποιήσουν δύο οργανισμούς ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά από το βασανισμό και τη σφαγή.

Οι Άγγελοι του Yulin, με τις κατάλληλες κινήσεις και σε συνεννοήση με τους οργανισμούς Animal Wellness και Hope Foundation, μάζεψαν αρκετά χρήματα ώστε να πληρώσουν τους ιδιοκτήτες τεσσάρων σφαγείων στο χωριό Gandi της περιφέρειας Yulin για να αφήσουν ελεύθερα τα σκυλιά και στη φροντίδα των δύο γυναικών και της ομάδας.

Η διάσωση κράτησε περίπου 6 ώρες και έγινε με συνοδεία της τοπικής αστυνομίας. Η μία από τις δυο κυρίες δήλωσε ότι πριν από μια εβδομάδα πέθανε ο σκύλος της και το θεώρησε σημάδι να ασχοληθεί με τη διάσωση σκύλων από το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος του Yulin.

 

newego_LARGE_t_248861_106931911_type12905

newego_LARGE_t_248861_106931912

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο