Άνω Λιόσια: Έσωσαν σκύλο που ήταν μέσα σε ρέμα δεμένος με σφιχτή αλυσίδα στο λαιμό που αιμορραγούσε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια πολύ δύσκολη διάσωση κατάφερε να κάνει η ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue που καθημερινά μας εκπλήσσει με τις διασώσεις της.
Αυτή τη φορά οι εθελοντές της κλήθηκαν να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό σκύλου στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. Επρόκειτο για μία φριχτή εγκατάλειψη. Ο σκύλος είχε οδηγηθεί μέσα σε ρέμα κάτω από μία γέφυρα κοντά στο γήπεδο Πάλης, όπου είχε παρατηθεί δεμένος με χοντρή αλυσίδα πάνω σε μία δάφνη που είχε φυτρώσει στο σημείο.

Ο σκύλος, όπως αναφέρει η ομάδα, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, είχε μπλεχτεί με τα κλαδιά της δάφνης με αποτέλεσμα η αλυσίδα να σφίξει γύρω από το λαιμό του πνίγοντάς τον αλλά και δημιουργώντας του βαθιά πληγή που αιμορραγούσε. Το ζώο κινδύνευε άμεσα. Ήταν φανερό ότι αν έμενε σε αυτή την κατάσταση, θα πέθαινε.
Στο σημείο έσπευσαν δυο εθελοντές της Alma Libre που ειδοποιήθηκαν από την κ. Zervaki Ekaterini, η οποία βρισκόταν στο σημείο εκεί. Παράλληλα είχε ειδοποιηθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου πήγε με 2 οχήματα από τον 10ο πυροσβεστικό σταθμό.
Ο σκύλος βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου στρες, γάβγιζε και γρύλιζε. Δεν υπήρχε δυνατότητα προσέγγισής του χωρίς κίνδυνο.
Ένας εθελοντής με προσεκτικές κινήσεις και τη χρήση κατάλληλης απόχης, μεγάλης διαμέτρου, ειδικά σχεδιασμένης για μεγάλα ζώα, κατάφερε να σκεπάσει το σκύλο περιορίζοντάς τον ουσιαστικά ώστε να μην μπορεί να κινηθεί και να μην τραυματιστεί. Αλλά και ούτε να αποτελεί κίνδυνο για άλλους. Στη συνέχεια άλλος εθελοντής τον σκέπασε με μεγάλο σεντόνι. 
Έπειτα, και αφού είχε ακινητοποιηθεί τελείως και ηρεμήσει σχετικά, ώστε να μη χτυπιέται, ετοιμάστηκε ηρεμιστική ένεση από τον κτηνίατρο κ. Παλαχαρίδη που βρισκόταν στο σημείο, και του χορηγήθηκε με απόλυτη ασφάλεια εφόσον ο σκύλος είχε πια παραδοθεί και δεν αντιστεκόταν.
Οι εθελοντές περίμεναν αρκετά λεπτά μέχρι να δράσει το ηρεμιστικό, και παρόλο που ήταν εφικτό να μετακινηθεί επί τόπου μέσα στην απόχη, λόγω του τραυματισμού του, δεν επέμεναν σε αυτό. Αντίθετα, με το σκύλο πάντα σκεπασμένο, τον τοποθέτησαν εντός μεγάλου κρέιτ που είχε  πάει εκεί η κ. Ζερβάκη.
Στη συνέχεια στήθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα μαζί με τους πυροσβέστες και ανέβασαν το σκύλο μέσα στο κρέιτ στην επιφάνεια. Το κρέιτ τοποθετήθηκε μέσα στο ένα από τα δυο οχήματα των εθελοντών μας και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο.
Ο σκυλάκος βρισκόταν στο σημείο αυτό σε αυτήν την κατάσταση για άγνωστο διάστημα. Διάστημα που βασανιζόταν παγιδευμένος στην αλυσίδα του και υπέφερε με φριχτούς πόνους. Οι άνθρωποι που τον έσωσαν θα κάνουν τα πάντα ώστε να γίνει καλά.
Η ομάδα αναφέρει ότι θα γίνει προσπάθεια να προωθηθεί για υιοθεσία. Και αυτό είναι το καλύτερο για το ζωάκι αυτό. Είναι κρίμα ένα τέτοιο βασανισμένο πλάσμα να επιστρέψει στο δρόμο μετά από μία τέτοια περιπέτεια.
Εθελοντές που συμμετείχαν: Marios Papadimitrioy και Alexis Mantzoros
Δείτε👁‍🗨 ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση

Δείτε τα βίντεο της διάσωσης:
👁‍🗨ΒΙΝΤΕΟ 1 
👁‍🗨ΒΙΝΤΕΟ 2
👁‍🗨ΒΙΝΤΕΟ 3
👁‍🗨ΒΙΝΤΕΟ 4

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο