Θυμάστε τα εξαθλιωμένα άλογα που διέσωσαν εθελοντές στις Σέρρες; Δείτε τα ενάμιση μήνα μετά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ήταν στα μέσα περίπου του Φεβρουαρίου όπου μια ανάρτηση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦOΣ μας θύμισε για άλλη μια φορά πόσο κακοποιούνται τα ιπποειδή στη χώρα μας. Γιατί όταν μιλάμε για κακοποιήσεις, στην πλειοψηφία τους αναφερόμαστε σε γατάκια και σκυλάκια. Όμως και τα ιπποειδή ζουν μια μαρτυρική ζωή στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν.
Η ανάρτηση του ΦΟΣ είχε να κάνει με τη διάσωση επτά εξαθλιωμένων αλόγων που βρίσκονταν στο χωριό Κρίνος Σερρών. Η καταγγελία για την ύπαρξη αυτών των αλόγων έφτασε στα μέλη της οργάνωσης VETS IN ACTION και στον ΦΟΣ. Την κατάσταση μάλιστα γνώριζαν μήνες οι περίοικοι αλλά, όπως κλασικά συμβαίνει παντού, κανείς δεν μιλούσε.
Το χωριό ήταν ο Κρίνος Σερρών. Τα ζώα, μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη τους, ζούσαν έγκλειστα χωρίς τροφή, άρρωστα και σε άθλιες συνθήκες! Οι εθελοντές πήγαν εκεί και είδαν την τραγική κατάσταση που βρίσκονταν. Άρρωστα, κοκαλιασμένα, οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.
Και ξεκίνησαν τις διαδικασίες να πάρουν τα ζώα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό χώρο δύο ανθρώπων, του Ηλία Ασπιώτη και της συζύγου του Βάνας, όπου θα μπορέσουν εκεί οι εθελοντές να τα βοηθήσουν αρχικά να συνέλθουν!
Και ερχόμαστε ενάμιση μήνα περίπου μετά. Οι φωτογραφίες και τα νέα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών μας φέρνουν μεγάλη χαρά. Πριν λίγες μέρες έδωσαν, όπως αναφέρουν, τα πρώτα δύο ενήλικα θηλυκά άλογα σε ένα υπέροχο άνθρωπο, τον Κώστα Αμοιρίδη από τη Δράμα, που πήγε και τα πήρε με ειδικό όχημα και τη βοήθεια της ιππιάτρου του Dorina Billi!
Ο Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά:
Δεν περιγράφεται λοιπόν η χαρά μας όταν ήδη ο Κώστας μας έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες από τη ζωή και τη φροντίδα τους εκεί στον καινούριο χώρο!! Τα ζώα φαίνονται τόσο προσεγμένα και ο χώρος υπέροχος, Κώστα σε ευχαριστούμε!!
Αυτή τη χαρά μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας πιστεύοντας πάντα στο έργο μας για ένα καλύτερο αύριο για ανθρώπους και ζώα με τη βοήθεια όλων σας, χωρίς εσάς τίποτα δε μπορούσε να είχε συμβεί!!  Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ 

Πώς ήταν όπως τα βρήκαν

Και τώρα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο