Κυνοκομεία Σπάρτης: Η ψυχούλα αυτή με τα θλιμμένα μάτια ψάχνει σπίτι- Ζει δεμένη με αλυσίδα 2 χρόνια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια υπέροχη σκυλίτσα, βασανισμένη, ψάχνει ένα σπίτι όπου θα ζήσει ευτυχισμένη και με αγάπη. Μια αγάπη που δεν την ένιωσε ποτέ στα δύο αυτά χρόνια που ζει δεμένη στο κυνοκομείο-κολαστήριο της Σπάρτης, το Ξηροκάμπι.
Τη θλιβερή ιστορία εκεί τη γνωρίζουμε. Tα δύο καταφύγια-κολαστήρια, που ήταν παράνομα ερμητικά κλειστά, έχουν πλέον ανοίξει για τους εθελοντές μετά από την αυτοψία που έκανε πριν από ένα περίπου μήνα το σωματείο Save a Greek Stray Save a Greek Stray. Το σωματείο, όπως ξέρουμε, προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο αυτά κυνοκομεία.  
Αυτά είναι η μία πραγματικότητα. Η πιο σημαντική και οφείλουμε ένα τεράστιο μπράβο στο Save A Greek Stray που έσωσε τα ζώα αυτά, που ζούσαν σε φριχτές συνθήκες. Συνθήκες που και εμείς είχαμε δημοσιεύσει με φωτογραφικό υλικό πριν από δύο χρόνια. Αλλά κανενός δεν ίδρωσε το αυτί. Μας έλεγαν μάλιστα ότι υπερβάλλουμε. Δεν έβλεπαν τις φωτογραφίες; Τις έβλεπαν φυσικά.
Οι μόνοι που βγήκαν μπροστά από την πρώτη στιγμή ήταν οι εθελόντριες του Strays Sparta Greece – SSG, δυο- τρεις γυναίκες, που δέχτηκαν απίστευτο πόλεμο. Αλλά δεν το έβαλαν κάτω.
Η δεύτερη πραγματικότητα είναι εξίσου δύσκολη. Τα ζώα που είναι εκεί. Τα κακοποιημένα, τα αλυσοδεμένα, τα δυστυχισμένα. Δύο καταφύγια. Πάρα πολλά ζώα. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε εκεί μέσα. Όσο και καλύτερες και αν γίνουν οι συνθήκες, είναι άδικο να παραμείνουν εκεί και να μη γνωρίσουν αγάπη. Έζησαν αλυσοδεμένα, με ελάχιστο φαγητό, άρρωστα, κακοποιημένα.
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και η σκυλίτσα που σας είπαμε στην αρχή. Κοριτσάκι 2 ετών και περίπου 25 κιλών. Δεν έχει όνομα. Κανένα εκεί δεν έχει όνομα. Ποιος να τους βγάλει όνομα όταν κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί τους; Δεμένα και παρατημένα μέσα στη φυλακή τους; Είναι αριθμός. ΞΗΡ 3. Αυτή είναι η σκυλίτσα, η ΞΗΡ 3.
Οι εθελοντές στη Σπάρτη θέλουν να της βρουν ένα σπίτι. Έστω και τώρα. Να φύγει από την αλυσίδα. Να σταματήσουν τα μάτια της να είναι θλιμμένα. Είναι μικρούλα. Μια απίστευτα γλυκιά ψυχή. Τη βλέπετε άλλωστε στις φωτογραφίες. Ας τη σώσουμε από εκεί μέσα. 
Αν κάποιος θέλει να την υιοθετήσει και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ας στείλει μήνυμα εδώ:
👉 Strays Sparta Greece – SSG
ή εναλλακτικά 👉  myrto1@hotmail.com  Myrto Tzortzou

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο