Άντρας διέσωσε κουταβάκι που κοιμόταν σε ερημιά μέσα σε ένα παλιό παπούτσι- Του βρήκε και σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όταν ο Γκόραν Μαρίνκοβιτς περπατάει στους δρόμους του Κράλιεβο της Σερβίας, έχει πάντοτε φαγητό μαζί του. Και αυτό γιατί σιτίζει πάνω από 100 αδέσποτα σκυλάκια και γατούλες που δεν έχουν κανέναν να τα φροντίσει και συχνά είναι νηστικά.
Πριν από κάποιους μήνες όμως είχε μια απροσδόκητη συνάντηση με ένα μικρό κουταβάκι που ήταν μόνο του και έκλαιγε, μέσα σε κάτι στενά μονοπάτια. Πλησίασε και είδε ότι το ζωάκι δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Ήταν παγωμένο, όπως θα πει ο ίδιος, πεινούσε και διψούσε. Ήταν θηλυκό. Της έδωσε αμέσως να φάει σαλαμάκι που είχε πάνω του.
Η μικροσκοπική σκυλίτσα ζούσε μέσα σε σκουπίδια χρησιμοποιώντας μια παλιά μπότα για να προστατεύεται. Προφανώς είχε μείνει χωρίς τη μαμά του. Ο Μαρίνκοβιτς, καθώς την πλησίασε, την είδε να ξαπλώνει και να του δείχνει την κοιλίτσα της. Ήταν φιλική και πολύ γλυκιά. Και πολύ όμως εξαντλημένη.
Ο άντρας φυσικά δεν μπορούσε με τίποτα να την αφήσει εκεί μόνη της. Δεν θα είχε καμιά ελπίδα επιβίωσης. Την πήρε μαζί του και την πήγε σε κτηνίατρο ώστε να της δοθούν οι πρώτες ανάγκες και να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Την ονόμασε Coco.
H Coco ανακτούσε σιγά σιγά τις δυνάμεις της και έγινε ένα απίστευτο σκυλάκι, που στην κυριολεξία έλαμπε. Και ήταν πάντα ευδιάθετη. Όταν μάλιστα ανέβηκαν και οι φωτογραφίες της στα social media, έγινε στην κυριολεξία χαμός. Πάρα πολλοί εξέφρασαν την επιθυμία να υιοθετήσουν το κουταβάκι. Όμως ο Μαρίνκοβιτς δεν βιάστηκε καθώς ήθελε να βρει το κατάλληλο σπίτι για αυτή.
Και μετά από αρκετές προσπάθειες, η Coco στάθηκε τυχερή και βρήκε σπίτι στη Γερμανία. Έτσι ταξίδεψε μέχρι εκεί.
Σήμερα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η όμορφη και ταλαιπωρημένη σκυλίτσα έχει γίνει αγνώριστη. Πανέμορφη και εξαιρετική. Είναι πάντα χαρούμενη και ενθουσιασμένη με όλα και όλους. Οι άνθρωποι που την έχουν την αγαπούν πολύ και τη φροντίζουν.
Ο Μαρίνκοβιτς τέλος αναφέρει: “Μακάρι να βρουν όλα τα αδέσποτα στη Σερβία σπίτι. Κάθε σκυλί που διασώζω είναι μια νίκη για εμένα.”

Daily Dodo – The Dodo

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο