Απίστευτο βίντεο! Κτηνίατροι κάνουν ΚΑΡΠΑ σε ελέφαντα- Πηδούν πάνω του και τον επαναφέρουν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μάχη έδωσαν στην κυριολεξία διασώστες στην Κεντρική Ταϊλάνδη για να απεγκλωβίσουν αλλά και να σώσουν έναν 10χρονο θηλυκό ελέφαντα και το ενός χρόνου μικρό της που είχαν πέσει μέσα σε φρεάτιο στην επαρχία Νακόν Ναγιόκ. Η καταιγίδα είχε κάνει το γρασίδι λάσπη με αποτέλεσμα τα δύο ζώα να πέσουν σε μια τρύπα βάθους 2 μέτρων.

Η διάσωση αρχικά ξεκίνησε με καταρρακτώδη βροχή και με τη μητέρα να παρακολουθεί. Όμως οι διασώστες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού. Ο επικεφαλής κτηνίατρος του εθνικού πάρκου Δρ. Τσανάνια Καντσανασαράκ δήλωσε: «Ήταν αδύνατο να πλησιάσουμε το μωρό όσο η μητέρα ήταν κοντά. Οπότε της δώσαμε τρεις δόσεις ηρεμιστικών». Έτσι, νάρκωσαν τη μητέρα, όμως αυτή παραπάτησε με αποτέλεσμα να πέσει η μισή μέσα στο φρεάτιο.

Με ένα ανυψωτικό μηχάνημα την έβγαλαν από το φρεάτιο. Έπειτα έβγαλαν και χώμα και έτσι το ελεφαντάκι κατάφερε να σκαρφαλώσει και να βγει και αυτό μέσα από το φρεάτιο.

Όταν έβγαλαν τη μητέρα, οι κτηνίατροι έπεσαν πάνω της και πηδούσαν με δύναμη πάνω στο σώμα της (ΚΑΡΠΑ) ώστε να καταφέρουν να την ξυπνήσουν. Και τα κατάφεραν.

«Παρά τα εμπόδια, η μητέρα δεν άφησε το μωρό της από το πλευρό της. Αυτή η εμπειρία άγγιξε τις καρδιές μας και θα είναι μία από τις πιο αξέχαστες διασώσεις που έχουμε κάνει», δήλωσε ο επικεφαλής κτηνίατρος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο