Χαλκίδα: Αδεσποτάκι έμεινε τυφλό λόγω καλαζάρ- Ψάχνει σπίτι γιατί δεν θα καταφέρει να ζήσει στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Από ανθρώπινη αδιαφορία έμεινε τυφλός. Έχασε και τα δύο του ματάκια. Όμως δεν μπορεί πλέον να ζήσει έξω. Ο αδεσποτάκος που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες ψάχνει επειγόντως σπίτι. Γιατί όταν θα βγει από το κτηνιατρείο όπου νοσηλεύεται, δεν θα υπάρχει πουθενά να πάει. Και ο δρόμος είναι το χειρότερο μέρος για αυτόν πλέον.

Δεν έχει όνομα. Είναι ένα από τα εκατομμύρια αδέσποτα που παλεύουν να επιβιώσουν μόνα τους σε δρόμους, βουνά, δάση, πόλεις και χωριά της χώρας μας. Και που ελάχιστα το πετυχαίνουν τελικά.

Ο σκυλάκος αυτός ζούσε στο χωριό Πράσινο, στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας. Αδεσποτάκι που κάποιοι φρόντιζαν. Όμως αρρώστησε με καλαζάρ. Και, όπως φαίνεται, δεν του έδωσαν τη σημασία που έπρεπε. Δεν πήρε τη σωστή θεραπεία. Και άρχισε να επιδεινώνεται η κατάστασή του. Να χάνει την όρασή του.

Για καλή του τύχη τον ανέλαβαν κάποιοι άλλοι εθελοντές όπου τον πήραν από εκεί και το πήγαν για νοσηλεία στη Χαλκίδα όπου βρίσκεται τώρα. Ξεκίνησε θεραπεία αλλά δεν μπόρεσε να σώσει τα ματάκια του. Έτσι έμεινε τυφλός.     

Όπως καταλαβαίνουμε το ζώο δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο δρόμο. Θα είναι σαν να το σκοτώνουμε. Ο σκυλάκος πρέπει να βρει σπίτι. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς για αυτόν και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα γιατί πλησιάζει η ώρα που η παραμονή του στο κτηνιατρείο θα τελειώσει. Μην πείτε για φιλοξενία σε πανσιόν. Σκεφτείτε μόνο τι σημαίνει το κλουβί για ένα ζώο που δεν βλέπει. Και ήδη είναι καιρό σε κλουβί κτηνιατρείου.

Ένα μοναδικό πλάσμα που ζει στο σκοτάδι και γλείφει τα χέρια όσων είναι δίπλα του ψάχνει κάποιον που θα το αγαπήσει και θα το πάρει σπίτι του. Ένα μοναδικό πλάσμα που κουνάει ουρά γιατί πρώτη φορά ίσως, όταν νιώθει κάποιον δίπλα του, ψάχνει μια μόνιμη αγκαλιά. Ζητάει αγάπη, χάδια και λόγια γλυκά. Κάποιον να γίνει ο οδηγός του. Ο φίλος άγγελός του. Είναι ανήμπορος πλέον να προστατεύσει τον εαυτό του.

Ο υπέροχος αυτός σκυλάκος είναι περίπου 8 ετών και 33 κιλά. Δεν θα σας ενοχλήσει λεπτό! Είναι το πιο ήρεμο πλάσμα του κόσμου όλου! Τα πάει καλά με άλλα ζώα, ανθρώπους, παιδιά! ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ! Βρίσκεται Χαλκίδα σε κτηνιατρείο και σε 15 μέρες που θα κοπούν τα ράμματα θα πάρει εξιτήριο!

Αν κάποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι του για το ζωάκι αυτό και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ας το κάνει. Θα κάνει κάτι πολύ σπουδαίο. Μπορεί να στείλει μήνυμα εδώ 👉 Μαρία Βαζούρα | Facebook

Ο σκύλος που βλέπει με τα μάτια της καρδιάς του σας περιμένει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

👁‍🗨Ένα υπέροχο πλάσμα 1

👁‍🗨Ένα υπέροχο πλάσμα 2

👁‍🗨Ένα υπέροχο πλάσμα 3

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο