Φωτιά στο Ντράφι: Εθελοντής διασώζει σκύλο από αυλή σπιτιού πριν φτάσουν οι φλόγες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τη διάσωση ενός σκύλου από εθελοντή κατέγραψε η κάμερα του Alpha, στη φωτιά που καίει στο Ντράφι. Το ζώο βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, το οποίο πλησίαζαν οι φλόγες. Ο εθελοντής άκουσε  τα γαβγίσματα του σκύλου και, χωρίς να το σκεφτεί, πήδηξε το φράκτη και κατάφερε-δίνοντάς το από πάνω σε ένα πυροσβέστη- να το σώσει από τους καπνούς αλλά και τις φλόγες που πλησίαζαν.

Την ίδια ώρα η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Κάθε ζωή έχει αξία.

«Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε, λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 213 1364935».

Διάσωση σκύλου από αυλή σπιτιού στο Ντράφι – Συγκλονιστικό βίντεο | ενότητες, κοινωνία | Real.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο