Dogs’ Voice: Ενημέρωση για τα πυρόπληκτα ζώα της Πεντέλης

από Μυρτώ Τζώρτζου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 🆘 Dogs’ Voice (dogsvoice.gr)
1️⃣ Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο μέτωπο το οποίο απειλεί ευθέως τον αστικό ιστό και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.
2️⃣ Κινδυνεύουν ζώα και έχουμε ενημέρωση ότι υπάρχουν ζώα εγκλωβισμένα σε σπίτια καθώς και άνθρωποι με πολλά ζώα στο σπίτι τους που τους πλησιάζει η φωτιά.
3️⃣ Ο μηχανισμός του @dogsvoice ενεργοποιήθηκε σήμερα στις 19:00 με στόχο να οργανώσει συντονισμένα τις προσπάθειες ασφαλούς μεταφοράς, φιλοξενίας και παροχής κτηνιατρικής βοήθειας των πυρόπληκτων ζώων. Είχαμε επικοινωνία και με την @prostasia_zwwn για καλύτερο συντονισμό ενεργειών.
4️⃣ Η φόρμα φιλοξενιών είναι ανοικτή και ήδη μέχρι στιγμής και ήδη πάνω από 300 σπίτια στην Αττική είναι σε ετοιμότητα να φιλοξενήσουν πυρόπληκτα. Ήδη τα πρώτα ζώα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενείς.
5️⃣ Στις 21:00 σε συνεργασία πάντα με την @edke.gr άνοιξε κτηνιατρικός σταθμός παροχής πρώτων βοηθειών και καταγραφής των ζώων στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης (του μέλους της ΕΔΚΕ Νίκου Παπαδόπουλου). Στον σταθμό γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων και από εκεί μεταφέρονται σε φιλοξενίες ή επανενώνονται με ιδιότητες που τα ψάχνουν. Παραθέτουμε φωτογραφίες όσων ζώων έχουν περάσει από τον σταθμό μέχρι τώρα. Ο μεγάλος όγκος ζώων αναμένεται από αύριο…
6️⃣ Υπάρχει εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση για εθελοντές περισυλλογής ζώων και για διέλευση οχημάτων εθελοντών. Όπου υπάρχουν ανάγκες για βοήθεια ενημερώνουμε αμέσως ανθρώπους που είναι ήδη στην περιοχή και επιχειρούν.
7️⃣ Όσοι ενδιαφέρεστε για μεταφορές μπορείτε να προσέλθετε στον κτηνιατρικό σταθμό Παλλήνης για οδηγίες μόνο για σήμερα. Αύριο θα ανακοινωθούν οι νέοι σταθμοί διαχείρισης.
8️⃣ Τις επόμενες ώρες θα εκτιμήσουμε την κατάσταση εκ νέου και αν υπάρχει ανάγκη και μεγάλος αριθμός ζώων, θα στήσουμε τη δομή πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι όπως είχαμε κάνει και πέρσι και θα ανοίξουμε ακόμα έναν κτηνιατρικό σταθμό στην περιοχή που έχει πληγεί.
9️⃣ Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις για ανάγκες και εξελίξεις. Ευχαριστούμε που στηρίζετε το έργο μας με την αγάπη και την προσφορά σας να βοηθήσετε 🙏🏻 Dogs’ Voice (dogsvoice.gr)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο