Άσκρη Βοιωτίας: Κλώτσησαν στην κοιλιά γατούλα που φρόντιζε η εκκλησία- Το ζώο δεν τα κατάφερε

από Μυρτώ Τζώρτζου
κακοποίηση-γάτα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων που ασχολούνται με τα αδέσποτα, των ενεργών εθελοντών, δεν είναι αυτά καθαυτά τα αδέσποτα αλλά οι πράξεις των ανθρώπων σε βάρος αυτών. Γιατί ένα αδέσποτο μπορεί να καταφέρει να ζήσει αν υπάρχει κάποιος να το φρονίζει και δεν κακοποιηθεί ή θανατωθεί από κάποιον άλλον. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος των ζώων έξω είναι ο άνθρωπος.

Οι κακοποιήσεις στη χώρα μας έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Το ίδιο και οι απώλειες αδέσποτων πλασμάτων που φροντίζουμε και προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε κάπως τη ζωή τους.

Ο λόγος για μια ανάρτηση της εθελόντριας και γνωστής για το φιλοζωικό της έργο Christine Cacoyiannaki, η οποία με τον ιερέα σύζυγό της φροντίζουν πολλά ζωάκια. Στην εκκλησία τους, στην Άσκρη Θήβας, συχνάζουν αδεσποτάκια. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τα πάντα για να τους εξασφαλίσουν μια καλή ζωή ζωή. Τα λατρεύουν και τα περιποιούνται.

Όμως δυστυχώς, όπως γίνεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, θα βρεθεί κάποιος να κάνει κακό σε αυτά τα πλάσματα. Έτσι έγινε και εδώ. Κάποιος, όπως αναφέρει η εθελόντρια, κλώτσησε στην κοιλιά τη γατούλα που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Ήταν η γατούλα της εκκλησίας που φρόντιζαν με πολλή αγάπη.

Ο πατήρ έτρεξε και την πήρε να την πάει στον κτηνίατρο. Δυστυχώς το ζωάκι δεν τα κατάφερε.

Επρόκειτο για μια πολύ χαδιάρα γάτα, φιλική, μικρόσωμη, εμβολιασμένη και στειρωμένη από τον πατέρα και τη γυναίκα του. Η γάτα δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Και όμως βρέθηκε κάποιος να της κάνει κακό. Κάθε φορά μάλιστα που χτυπούσε η καμπάνα, εμφανιζόταν στην εκκλησία για να φάει κονσέρβα. Ήταν, όπως λένε, ένας άγγελος.

Οι άνθρωποι που τη φρόντιζαν είναι πολύ λυπημένοι. Και κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Να βρεθεί αυτός που έκανε αυτή την πράξη και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Και φυσικά θα το ξανακάνει. Γιατί αυτοί, αν δεν βρεθούν, συνεχίζουν απτόητοι τις κακοποιητικές συμπεριφορές τους εις βάρος των αθώων πλασμάτων.

Όποιος γνωρίζει ας μιλήσει με την κ. Christine Cacoyiannaki.

Τα ζώα είναι εκτεθειμένα εκεί έξω. Και η σιωπή είναι συνενοχή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο