Βρήκαν ηρωίνη αξίας ενός εκατ. δολαρίων σε κλουβί σκύλου που ταξίδευε αεροπορικώς

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ως διακινητής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτές τις μέρες ένα σκυλάκι, ενός χρόνου, ράτσας ημίαιμο Shephard,το οποίο έκανε αεροπορικώς, με την American Airlines, το ταξίδι από Πουέρτο Ρίκο μέχρι το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Οι ειδικοί αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο crate που ήταν ο σκύλος ηρωίνη αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, η οποία βρισκόταν μέσα σε ψεύτικο πάτο που είχαν φτιάξει δυο Πορτορικανοί διακινητές.

Η αστυνομία συνέλαβε μετά από έλεγχο του κλουβιού τον 27χρονο Carlos Betancourt-Morales και τον 35χρονο Seabrooks, οι οποίοι κατηγορούνται για συνομωσία και διακίνηση ναρκωτικών. Οι δυο συνεργοί έφτασαν στο αεροδρόμιο με διαφορετικά αυτοκίνητα και πήγαν να παραλάβουν το σκύλο στο ειδικό μέρος που αποβιβάζονται τα σκυλιά. Εκεί τους ζητήθηκε να ανοίξουν το κλουβί του. Η αστυνομία βρήκε στον ψεύτικο πάτο “τούβλα” ηρωίνης που η αξία τους ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Οι δυο οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Queens όπου τους ζητήθηκε εγγύηση 500 χιλιάδων δολαρίων. Η ποινή μάλιστα που αντιμετωπίζουν είναι 20 χρόνια φυλάκιση.

Όσο για το σκύλο, αυτός μεταφέρθηκε από εθελοντές της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ASPCA, που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, σε κτηνιατρείο. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε καταφύγιο μέχρι να βρεθεί κάποιος να τον υιοθετήσει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο