Αυτή είναι η 27χρονη Flossie, η μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα στον κόσμο- Αν ήταν άνθρωπος, θα ήταν 120 ετών

από Μυρτώ Τζώρτζου
cat

Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα για το για το μεγαλύτερο σε ηλικία σκύλο στον κόσμο, ήρθε και η ώρα της γάτας.  Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τη Flossie, μια υπέροχη ταρταρουγίτσα 27 ετών, η οποία μπήκε επίσημα στο βιβλίο Guinness. Η Flossie, από το Orpington, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, στέφθηκε η γηραιότερη γάτα στον κόσμο.

Η Flossie γεννήθηκε το 1995. Ο Craig Glenday, αρχισυντάκτης στο Guinness World Records, αναφέρει: «Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που μάθαμε για την υπέροχη Flossie – δεν συναντάς κάθε μέρα μια γάτα που υπάρχει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Αν ήταν άνθρωπος, θα ήταν πάνω από 120 χρόνων.

Η γατούλα βρέθηκε αδέσποτο γατάκι κοντά στο νοσοκομείο του Merseyside. Ζούσε εκεί σε μια γατοαποικία. Την είδε κάποια εργαζόμενη του νοσοκομείου και την υιοθέτησε. Την είχε αρκετά χρόνια. Δυστυχώς όμως πέθανε και η γατούλα πήγε στην αδερφή της. Κάποια στιγμή η γατούλα βρέθηκε ξανά χωρίς σπίτι. Την ανέλαβε μια φιλοζωική. Οι άνθρωποι της φιλοζωικής δεν πίστευαν ότι θα βρει σπίτι καθώς τα μεγάλα σε ηλικία ζώα είναι τα τελευταία που υιοθετούνται στα καταφύγια. Όμως η Flossie στάθηκε τυχερή καθώς βρήκε και πάλι σπίτι. Μόνιμο αυτή τη φορά.

Η νέα της μαμά λέγεται Vicki Green, είναι 27 ετών, όσο και η γάτα, και δηλώνει περήφανη που έχει μια τέτοια γάτα.

Βέβαια η Flossie, ως γιαγιούλα, έχει τα προβλήματά της. Είναι κουφή και με εξασθενημένη όραση, πράγματα όμως που δεν την εμποδίζουν να ζει καλά και να έχει όρεξη. Η Green θα πει: «Είναι τόσο τρυφερή, παιχνιδιάρα και γλυκιά που ξεχνάς εντελώς την ηλικία της. Της αρέσουν οι αγκαλιές και τα χάδια. Νιώθω πολύ περήφανη που πήρα αυτή τη γάτα από τη φιλοζωική. Της αρέσει πολύ το φαγητό και ποτέ δεν λέει όχι σε ένα καλό γεύμα. Ή μάλλον λέει. Όταν κοιμάται σκεπασμένη με την κίτρινη κουβερτούλα της».

Η Green ελπίζει ότι με την ιστορία της θα παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να πάνε σε ένα καταφύγιο και να υιοθετήσουν ένα ζωάκι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία. Να δώσουν σε ένα τέτοιο ζώο μια δεύτερη ευκαιρία. Τα μόνο άλλωστε που θέλουν τα πλάσματα αυτά είναι ένα κρεβατάκι και ένα ήσυχο σπίτι με αγάπη. Ώστε να μην πεθάνουν σε ένα κλουβί αλλά στο δικό τους σπίτι, στην αγκαλιά των αγαπημένων τους ανθρώπων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Guinness World Records

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο