Διάσωση 5 εγκλωβισμένων σε αυλή κουταβιών έκανε ο δήμος Φυλής

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση κουταβιών

Μια διάσωση 6 ζώων, ενός θηλυκού σκύλου και 5 κουταβιών, έκαναν αυτές τις μέρες οι υπεύθυνοι του Δήμου Φυλής, σύμφωνα με τη σελίδα Φύλαρχος.

Η συντονισμένη επιχείρηση στήθηκε για τη σωτηρία των ζώων από αυλή μιας κατοίκου του δήμου που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης, Γιώργος Αβράμης και Βασίλης Γεωργιάδης, με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου, καθάρισαν την αυλή από άχρηστα υλικά και φυτά για να φτάσουν στο σημείο που είχαν κρυφτεί τα ζώα. Το αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθούν τα μικρά με ασφάλεια, τα οποία, όπως μαθαίνουμε, μετά την περίθαλψή τους, υιοθετήθηκαν από φιλόζωες οικογένειες.

Οι άνθρωποι του δήμου αναφέρουν:

«Την επιχείρηση του Δήμου συνέδραμαν η Ελληνική και η Δημοτική Αστυνομία και το Υγειονομικό. Κομβικό ρόλο έπαιξαν, όπως πάντα, οι φιλόζωοι συνδημότες μας, οι οποίοι απέδωσαν τα εύσημα στους Αντιδημάρχους και στο προσωπικό του Δήμου. Τιμητική αναφορά έκαναν στο Νίκο Κεφαλά και στη Νατάσα Πάλλα, η οποία έφερε σε πέρας το διαδικαστικό μέρος και γενικότερα συντονίζει την προσπάθεια του Δήμου στο δύσκολο τομέα των αδέσποτων.»

Ο δήμος Φυλής έχει φτιάξει έναν υπερσύγχρονο κτηνιατρικό χώρο για τα αδέσποτα. Οι εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Στέγης βρίσκονται στο Πάρκο Πόλης Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής. Ο χώρος είναι σύγχρονος, φιλόξενος και πλήρως εξοπλισμένος, όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Και πριν από λίγο καιρό ο δήμος απέκτησε και ένα υπερσύγχρονο όχημα για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων. Το νέο όχημα, που θα χρησιμοποιηθεί για την περισυλλογή και επανένταξη των αδέσποτων ζώων αλλά και για την ασφαλή μεταφορά σοβαρών περιστατικών, παρέλαβαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, μαζί με τους συνεργάτες του – εργαζόμενους στη Διεύθυνση Διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο