Αυτό είναι το πιο όμορφο καταφύγιο ζώων που έχουμε δει (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
animal shelter

Ένα διαφορετικό καταφύγιο ζώων βρίσκεται στο Cumberland, στην πολιτεία της Νήσου Ρόδου, στην Αμερική. Λέγεται «Hotel for Homeless Dogs» helpthehotel.com. Τα ζώα εδώ δεν είναι κλεισμένα μέσα σε σκοτεινά και υγρά κλουβιά αλλά σε όμορφους χρωματιστούς και φωτεινούς χώρους που ακούγεται κλασική μουσική. Η απόλυτη ηρεμία. Ό,τι πρέπει για το στρες που έχουν όλα τα ζώα στα κλασικά καταφύγια-κυνοκομεία.

Το καταφύγιο αυτό άνοιξε τις πόρτες του στα αδέσποτα, ανεπιθύμητα, κακοποιημένα, εγκατελελειμμένα, έτοιμα για ευθανασία, ζώα το 2020. Οι τοίχοι και γενικά τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μοβ και το μπλε. Εκτός από τα δωμάτια των σκύλων υπάρχει και το γεμάτο μπάλες και παιχνίδια μέρος που παίζουν, το σαλόνι τους. Εκεί είναι και οι μπανιέρες.

Οι άνθρωποι που δημιούργησαν το καταφύγιο γνωρίζουν όλα τα ζώα πολύ καλά. Την ιστορία τους, πώς και γιατί έφτασαν εκεί, τι έχουν περάσει στη ζωή τους. Καταλαβαίνουμε ότι οι ιστορίες των τετράποδων κατοίκων του όμορφου αυτού ξενοδοχείου-καταφυγίου είναι δυσάρεστες. Το καθένα ζώο έχει τη δική του θλιβερή ιστορία. Μπαίνοντας όμως σε αυτόν το φιλόξενο και ζεστό χώρο οι πληγές με τον καιρό επουλώνονται.

«Θέλω, με το πού τα ζώα περνούν την πόρτα του καταφυγίου, να τελειώσει και ό,τι κακό έχουν βιώσει στη ζωή τους», θα πει η μία από τις δύο ιδιοκτήτριες, η Susan Joseph.

Η Susan πριν δημιουργήσει αυτό το καταφύγιο, επισκεπτόταν άλλα σε διάφορα μέρη. Ήθελε να πάρει ιδέες και να δει πώς θα το κάνει. «Όταν έφευγα από αυτά τα καταφύγια, αισθανόμουν πολύ χάλια. Μάθαινα από αυτά όχι τι θέλω αλλά τι δεν θέλω να κάνω».

Το «Hotel for Homeless Dogs» έχει 2 μόνιμους υπαλλήλους και 250 εθελοντές. Όμως είναι ήδη γεμάτο. Αμέτρητα τα ζώα εκεί έξω που έχουν ανάγκη. Η Susan το ξέρει καλά αυτό. Το όνειρό της είναι να φτιάξει ένα μεγαλύτερο ώστε να χωράνε περισσότερα ζώα. Θέλει να έχει και καταφύγιο γάτας, να περιθάλπει και να φιλοξενεί γατούλες που έχουν ανάγκη. Να βάλει και διπλό κρεβάτι σε κάθε σκύλο. Απλά, όπως λέει, έχει ένα όνειρο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο