Μπορούμε να δίνουμε στο σκύλο μας μπανάνα;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα ενδιαφέρον θέμα για το αν πρέπει να δίνουμε στο σκύλο μας μπανάνα, κάτι που πολλοί κάνουμε, έχει ο διαδικτυακός ιστότοπος http://www.petsonly.gr/. Καλό είναι να το διαβάσετε γιατί πολλά πράγματα που κάνουμε μπορούν από άγνοιά μας να βλάψουν το αγαπημένο μας κατοικίδιο.

Μπορεί ο σκύλος μου να τρώει μπανάνα; Η απάντηση είναι απλή. Ναι αλλά με μέτρο. Οι μπανάνες είναι καλή πηγή καλίου, μαγγανίου, βιταμίνης Β6 και C. Λόγω όμως της ζάχαρης που περιέχουν δεν πρέπει να αποτελούν τη διατροφή τους, αλλά πολύ μικρό μέρος αυτής.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο σκύλος να φάει τις φλούδες της μπανάνας. Εάν δίνεται στον σκύλο σας μπανάνα, καλό είναι να είστε παρατηρητικοί για τυχόν αλλαγές στο βάρος του και τη λειτουργία του πεπτικού του συστήματος. Εάν παρατηρήσετε πως τον πειράζει καλό είναι να μην του ξαναδώσετε. Δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια.
Ένα δύο μικρά κομματάκια μπανάνα μεταξύ των γευμάτων είναι αρκετά. Υπάρχουν φυσικά και άλλα φρούτα και λαχανικά που μπορεί να τρώει ο σκύλος σας. Το μήλο, το καρότο και το μπρόκολο σε μικρές ποσότητες είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία του.

Πηγή: http://www.petsonly.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο