Χανιά: Έτοιμα τα όμορφα σπιτάκια για τα αδέσποτα της πόλης

από Μυρτώ Τζώρτζου
O χειμώνας έρχεται και τα αδέσποτα στους δρόμους έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μας. Να προστατευτούν από το κρύο και τη βροχή ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Γνωρίζουμε καλά όσοι ασχολούμαστε με αυτά ότι οι Δήμοι δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στα ζώα αν και είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να μεριμνούν για την προστασία και περίθαλψή τους. Έτσι τα πάντα έχουν πέσει στις πλάτες των εθελοντών, οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα αμέτρητα περιστατικά που καθημερινά συμβαίνουν.
Η πρόσφατη ανάρτηση των εθελοντών της Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί τον αγώνα για τα αδεσποτάκια στηρίζουν και κάποιοι ιδιώτες. Έτσι χάρη στο κατάστημα ξυλείας Μαρνεράκη αλλά και στο κατάστημα χρωμάτων Μπατσαρισάκη είναι έτοιμα τα σπιτάκια των αδέσποτων.
Τα όμορφα αυτά σπιτάκια βάφτηκαν από μέλη του της Προστασίας των Ζώων ενώ το τελευταίο, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, έμεινε προς το παρόν άβαφο καθώς σύντομα εκπαιδευτική δράση θα του δώσει χρώμα και ζωή από χέρια μαθητών της πόλης.
Οι εθελοντές αναφέρουν:
“Είμαστε στην τελική ευθεία περιμένοντας την άδεια τοποθέτησής τους από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου και ελπίζουμε η απάντηση να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα καθώς και τα άστεγα ζωάκια!
Και φυσικά, ποτέ δε σταματάμε να ευχόμαστε να μη χρειάζονται για καιρό στα αδεσποτάκια μας και να βρουν κι εκείνα ένα “κανονικό” σπίτι με ανθρώπους που θα τα εντάξουν στην οικογένειά τους😀
Δείτε και αυτά:
Ο δήμος Σαρωνικού έβαλε πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες – Petpet.news
Ο Δήμος Αιγάλεω ετοιμάζει πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο