Παλαιό Φάληρο: Έσωσαν γατούλη που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων και σπάραζε στο κλάμα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές διασώστες της ομάδας Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue δεν κάνουν απλές διασώσεις ζώων. Οι διασώσεις τους είναι ιδιαίτερα δύσκολες και αδύνατον να γίνουν από απλούς εθελοντές. Τα ζώα αυτά είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Έχουν το know how γιατί το κάνουν καιρό αυτό, είναι ιδιαίτερα έμπειροι, έχουν οργάνωση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και πολλή θέληση να σώσουν ζώα. Σημαντικό αυτό.
Έτσι αυτές τις μέρες έσωσαν ακόμα ένα γατάκι που βρισκόταν σε κίνδυνο. Η ομάδα τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ενημερώθηκε από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου για εγκλωβισμένο γάτο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οι εθελοντές της ομάδας Elen Konte και Kostas Garef.
Δίπλα στο επίμαχο φρεάτιο τους περίμεναν οι φροντίστριες του γάτου, οι οποίες αγωνιούσαν. Τους ενημέρωσαν ότι ο γάτος είχε μάλλον πέσει στο φρεάτιο από την προηγούμενη ημέρα το βράδυ γιατί δεν τον είχαν δει από τότε.
Ο γατούλης σπάραζε στο κλάμα κοιτώντας προς τα πάνω στο φως και έκπληκτοι οι άνθρωποι της ομάδας, όταν πήγαν, είδαν ότι το φρεάτιο ήταν γεμάτο με νερά τα οποία έπεφταν καταρρακτωδώς κατά μήκος του δρόμου καθώς επίσης και σε όλα τα φρεάτια της περιμέτρου λόγω προφανούς θέματος διαρροής.
Πιθανόν, όπως λέει στην ανάρτησή της η ομάδα, ο γάτος είχε πέσει από το απέναντι φρεάτιο που είχε πολύ μεγαλύτερο και με σπασμένο ρείθρο και, λόγω του νερού που έπεφτε, προσπάθησε να διαφύγει από τα κεντρικά και πέρασε στο απέναντι φρεάτιο για να διαφύγει όπου και εγκλωβίστηκε.
Με πολύ προσεκτικές κινήσεις και παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του γάτου, ο οποίος απαντούσε με παράπονο στην κοπέλα που τον τάιζε και του μιλούσε γλυκά, οι εθελοντές σήκωσαν τη διπλανή σχάρα και του έβαλαν με προσοχή, για να μην τρομάξει, πάτημα στο φρεάτιο για να πηδήξει προς τα πάνω.
Ο γατούλης, ακούγοντας και τη φροντίστριά του να του μιλάει, κατάφερε με άνεση άμεσα να ανεβεί από το πέρασμα που του έκαναν και βγήκε στην επιφάνεια ασφαλής.
Ευτυχώς ήταν απλά λίγο βρεγμένος στα πόδια του και δεν φαινόταν κανένας τραυματισμός από πτώση ή χτύπημα.
Άμεσα η ομάδα έβαλε παγίδα με σαρδελίτσα λίγο παραπέρα και καθώς ο γατούλης ήταν εξαιρετικά πεινασμένος πιάστηκε άμεσα με ασφάλεια προκειμένου να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο για έλεγχο.
Και μετά από σύντομη νοσηλεία του σε κλινική, όπου στειρώθηκε και έβγαλε και κάποια προβληματικά δοντάκια, επανεντάχθηκε με ασφάλεια στη γειτονιά του.
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
Δείτε και αυτά:
Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news
Χαλάνδρι: Οι εθελοντές της Alma Libre κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γατάκι που ήταν γεμάτο πληγές – Petpet.news
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Νέος Κόσμος: Έσωσαν το γατούλη που είχε εγκλωβιστεί μια εβδομάδα και έκλαιγε πάνω σε κεραμοσκεπή 30 μέτρων από το έδαφος – Petpet.news
Πειραιάς: Δύσκολη διάσωση μικρού γατιού που είχε εγκλωβιστεί σε ρολό καταστήματος – Petpet.news
Βόρεια Εύβοια: Διέσωσαν γατάκι που είχε κάψει τις πατούσες του και δύσκολα περπατούσε από τον πόνο – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο