Χανιά: Βρήκαν αλυσοδεμένη σκυλίτσα με τα μωρά της σε γκρεμισμένο σπίτι- Ψάχνουν σπίτι να φύγουν από εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Και τα άσχημα περιστατικά εις βάρος των αθώων ζώων συνεχίζονται. Τι και αν άλλαξε ο νόμος και μετατράπηκε η κακοποίηση ζώου σε κακούργημα. Τα περιστατικά αυτά είναι πλέον καθημερινότητα στη χώρα μας. Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, από την Αθήνα μέχρι το πιο μικρό χωριό ζώα βασανίζονται, κακοποιούνται και θανατώνονται βάναυσα από ανθρώπινο χέρι.

Το νέο άθλιο περιστατικό έλαβε χώρα στα Χανιά της Κρήτης και φέρε στο φως η Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection.

Οι εθελοντές του συλλόγου αναφέρουν ότι έλαβαν μια καταγγελία για την ύπαρξη μιας αλυσοδεμένης σκυλίτσας με κουτάβια σε ένα εγκαταλελειμμένο και γρεμισμένο σπίτι.

 

Μετά από προσπάθεια, καθώς δεν ήταν ορατά από το δρόμο, βρήκαν αυτό το σπίτι και εντόπισαν μια πολύ αδύνατη μανούλα 4-5 κιλών , αλυσοδεμένη σαν παλιός βαρυποινίτης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στα χαλάσματα. Γύρω της 4 μικροσκοπικά αρσενικά κουταβάκια. Η αλυσίδα μάλιστα του ζώου είχε μπλεχτεί έτσι στις πέτρες που δεν μπορούσε να κουνηθεί. Δεν υπήρχε εκεί ούτε φαγητό, ούτε νερό. Μόνο άδεια μπολ, που όμως η σκυλίτσα δεν είχε πρόσβαση, ούτως ή άλλως.

Οι εθελοντές έβαλαν στα ζώα φαγάκι και νεράκι και έγινε αποπαρασίτωση. Προς το παρόν θα τα φροντίσουν κάποιοι τουρίστες εκεί μέχρι να φύγουν ενώ παράλληλα ο σύλλογος αναζητά σπίτια για να φιλοξενηθούν ή καλύτερα υιοθετηθούν τα ζώα. Για αυτό το λόγο και κάνει έκκληση. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η αστυνομία.

Τα κουταβάκια θα γίνουν πολύ μικρόσωμα. Και είναι ακόμα πολύ μικρά για να ταξιδέψουν εκτός Χανίων.

Αν κάποιος θέλει να φιλοξενήσει ή υιοθετήσει ένα από αυτά τα ζώα ώστε να φύγουν γρηγορότερα από εκεί, ας μιλήσει με το σύλλογο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη.  👉🏻👉🏻 Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο