Χασιά, φωτιά: Διασώθηκαν από εθελοντές ζώα που κάποιοι έφυγαν από τα σπίτια και τα παράτησαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για άλλη μια φορά η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη. Οι Πυροσβέστες δίνουν τεράστια μάχη για να περιορίσουν τα αμέτρητα μέτωπα της φωτιάς και η ατμόσφαιρα παντού είναι αποπνικτική.

Ο Εθνικός Δρυμός στην Πάρνηθα κινδυνεύει να γίνει στάχτη. Οι άνεμοι που φυσούν κάνουν το έργο της κατάσβεσης ακόμα πιο δύσκολο.

Εκεί, στην πρώτη γραμμή, βρίσκονται και οι εθελοντές φιλόζωοι, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τα ζώα που έμειναν πίσω. Αδέσποτα, ζώα της άγριας ζωής, παραγωγικά ζώα και οικόσιτα.

Για άλλη όμως μια φορά έρχονται αντιμέτωποι με την αθλιότητα πολλών κηδεμόνων που άφησαν τα ζώα τους μέσα στα σπίτια, ή σε αυλές και έφυγαν.

Κάτι τέτοιο συνέβη, όπως μαθαίνουμε από ανάρτηση της Cybel Liasku και του Ιωάννη Τσάπρα, στη Χασιά όπου σε κάποια σπίτια, τα οποία οι άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει για να σωθούν, βρίσκονταν ζώα που κινδύνευαν να καούν ζωντανά. Η διάσωσή τους έγιναν άμεσα από τους εθελοντές. Τα ζώα ήδη βρίσκονται στο κτηνιατρείο του δήμου Φυλής. Και, όπως μαθαίνουμε ο κηδεμόνας τους, Κύπριος στην καταγωγή, τα άφησε στην τύχη τους ενώ οι γνωστοί του εκεί τα έβαλαν με τους εθελοντές που πήγαν να τα διασώσουν. Ο λόγος που τα έβαλαν με τους εθελοντές; Γιατί, όπως είπαν, τα ζώα αυτά έπρεπε να μείνουν εκεί γιατί …είναι φύλακες.

Η ανάρτησή της εθελόντριας τα λέει όλα:

Γιατί φεύγετε και τα αφήνετε, γιατί άλλοι ρισκάρουν για να σωθούν …….. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τη φρίκη να προσπαθείς να σώσεις ζωντανά πλάσματα, να τα ακούς να κλαίνε να φωνάζουν και να μην υπάρχει ούτε νερό να ρίξουν οι πυροσβέστες στις φωτιές να περάσουν να σώσουν έστω μια ψυχή ακόμα … ζήσαμε την απόγνωση, την αγωνία να είναι δίπλα σου …. και να μην μπορείς να βοηθήσεις στον αγώνα επιβίωσης ……….ΤΕΛΟΣ ……..

 dav

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο