Χάσκι πάνω σε παγωμένη λίμνη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα από τα ομορφότερα σκυλιά είναι το Χάσκυ Σιβηρίας. Πρόκειται για έναν αθλητικός, ενεργητικός και ανθεκτικός σκύλο, του οποίου οι πρόγονοι προήλθαν από το παγωμένο και σκληρό περιβάλλον της Αρκτικής Σιβηρίας. Τα Χάσκυ Σιβηρίας είχαν εκτραφεί από τους Chukchi της Βορειοανατολικής Ασίας για να τραβούν τα βαριά φορτία σε μεγάλες αποστάσεις και σε δύσκολες συνθήκες. Τα σκυλιά αυτά ήρθαν από την Αλάσκα κατά τη διάρκεια της Nome Gold Rush και αργότερα εξαπλώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Η αρχική τους αποστολή στην Αλάσκα και τον Καναδά ήταν να είναι σκυλιά έλκηθρων, αλλά γρήγορα υιοθετήθηκαν ως κατοικίδια.

Ο 41χρονος Fox Grom, φωτογράφος από τη Βόρεια Ρωσία, μαγεμένος από την ομορφιά αυτών των ζώων, τα φωτογράφησε να περπατάνε σε μια παγωμένη λίμνη που έπαιξε το ρόλο του καθρέφτη.

Οι πανέμορφοι σκύλοι μοιάζουν σαν να παίζουν πάνω σε γυαλί. Ο φωτογράφος μένει στην πόλη Kirovsk της Ρωσίας που βρίσκεται στην περιφέρεια Μούρμανσκ όπου καταλαμβάνει τη Χερσόνησο Κόλα στον Αρκτικό Ωκεανό και συνορεύει με τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-3

siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-6 siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-7 siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-8 siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-9 siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-14 siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-15 siberian-husky-frozen-lake-dog-photos-fox-grom-2

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο