Χειρουργήθηκε με επιτυχία το πλατώνι που βρέθηκε τραυματισμένο στις φωτιές στη Ρόδο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το χειρουργείο στο νεαρό πλατώνι, το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο στην περιοχή Κιοτάρι στη Ρόδο.

Οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ, λόγω των πυρκαγιών που κατέκαψαν τη Ρόδο, βρέθηκαν στο νησί για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο να σωθούν όσα περισσότερα ζώα της άγριας φύσης γίνεται.

Την 28η Ιουλίου δέχθηκαν κλήσεις από πολίτες για ένα τραυματισμένο πλατώνι στην περιοχή Κιοτάρι. Ο κτηνίατρος της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρης Μαρκάκης και τα μέλη της ομάδας διάσωσης της ΑΝΙΜΑ Ηλίας Νικολάου και Μαρία Καλλιντέρη έσπευσαν στο σημείο. Εκεί εντόπισαν το νεαρό αρσενικό πλατώνι στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel. Παρατηρώντας το ζώο, το οποίο παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του, ο κτηνίατρος έκρινε σκόπιμη την αναισθησία του. Με χρήση φυσοκάλαμου αναισθητοποίησε το ζώο, το οποίο μεταφέρθηκε, συνοδεία του κτηνιάτρου, με όχημα του Δασαρχείου Ρόδου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.

Σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ, μετά την πρώτη κλινική και ορθοπεδική εξέταση, εντοπίστηκε αρθροπάθεια στο δεξί ώμο και κάκωση στο αριστερό μετακάρπιο. Κρίθηκε απαραίτητη η περεταίρω διερεύνηση του περιστατικού με ακτινολογικό έλεγχο.

Το ζώο μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο συνεργαζόμενο με την ΑΝΙΜΑ Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου.  Χειρουργήθηκε επιτυχώς από τον ορθοπεδικό κτηνίατρο Μπάμπη Χαραλαμπίδη με τη συνεργασία των κτηνιάτρων Αχιλλέα Ακρίβου, μέλος του ΔΣ της ΑΝΙΜΑ, Γρηγόρη Μαρκάκη, κτηνίατρο της ΑΝΙΜΑ και Νόη Ψαρουδάκη, κτηνίατρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Όλοι ευχόμαστε να πάει καλά, να περπατήσει και πάλι και να επιστρέψει στον τόπο του, τη Ρόδο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο