Εθελοντής κατάφερε και έπιασε αλεπουδίτσα που ήταν σε άθλια κατάσταση σε ρέμα στα Μελίσσια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι φωτιές το καλοκαίρι δυστυχώς έχουν γίνει πλέον κανονικότητα για τη χώρα μας. Αμέτρητα στρέματα δάση έχουν καταστραφεί και συνεχίζουν να καταστρέφονται με αποτέλεσμα τα ζώα να έχουν χάσει το σπίτι τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκουν πλέον ούτε νερό ούτε φαγητό. Και κατεβαίνουν από εκεί που ζουν προς τις πόλεις και τα χωριά προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Συχνό είναι πλέον το να βλέπουμε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλεπούδες. Στα ρέματα και τα πάρκα. Συχήθως είναι σε άσχημη κατάσταση και λιμοκτονούν.

Μια τέτοια αλεπουδίτσα ήταν και αυτή που εντοπίστηκε σε μια ρεματιά από κάτοικο των Μελισσίων αυτές τις μέρες. Η κατάστασή της ήταν άσχημη. Ο άνθρωπος, μη ξέροντας τι να κάνει, ειδοποίησε την πυροσβεστική. Ένα όχημα έφτασε στο μέρος αλλά στάθηκε αδύνατον να φτάσει στο σημείο που βρισκόταν γιατί ήταν απρόσιτο.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η ΑΝΙΜΑ, η οποία κάλεσε τον εθελοντή διασώστη και μέλος της Alma Libre Alexis Mantzoros, ο οποίος, αν και δεν ήταν κοντά, κατάφερε και πήγε. Ο διασώστης, έχοντας μεγάλη εμπειρία στις απεγκλωβίσεις και διασώσεις ζώων, κατάφερε και την έπιασε, όπως αναφέρει και ο ίδιος, από πίσω από την περίφραξη και κάτω από ένα συρματόπλεγμα που είχε κρυφτεί με μεγάλο εξάμετρο κοντάρι που είχε μαζί του, στο οποίο είχε φτιάξει στην άκρη θηλιά από καλώδιο. Τράβηξε την αλεπουδίτσα έξω αμέσως και την έβαλε μέσα στο ντρόπερ που είχε αφήσει ανοιχτό εκεί δίπλα. Μετά τη μετέφερε στην ΑΝΙΜΑ.

Το ζώο, όπως μας ενημερώνει, έχει ψώρα σε προχωρημένη κατάσταση, είναι σκελετωμένο από την ασιτία και εντελώς αφυδατωμένο. Θα γίνουν όλα τα απαραίτητα ώστε να καταφέρουν να τη σώσουν, κάτι που ευχόμαστε και εμείς.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο