Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραυματισμένο σκυλάκι δέχεται τις πρώτες βοήθειες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο πόλεμος στη Ουκρανία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα με τη Ρωσία να προελαύνει κανονικά σε εδάφη της.
Τη νύχτα του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου προς την Κυριακή 27, όπως αναφέρει το in.gr., χτυπήθηκαν διυλιστήριο, αγωγός φυσικού αερίου και νοσοκομείο Παίδων, ενώ οι πιέσεις πάνω στη Ρωσία να σταματήσει την επίθεση αυξάνονται, ιδιαίτερα με τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί.
Στο Κίεβο σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή Βασιλκίβ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις φλόγες τυλίχθηκαν δεξαμενές καυσίμων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής.
Πυρομαχικά, όπλα, τεθωρακισμένα και ελικόπτερα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα αμυντικής βοήθειας που στέλνουν το ένα μετά το άλλο τα κράτη από όλο τον πλανήτη προς την Ουκρανία, προκειμένου να αντέξει τη ρωσική «πολιορκία».
Τα πράγματα είναι τραγικά. Εικόνες χάους επικρατούν στην Ουκρανία. Ο κόσμος εγκαταλείπει τα σπίτια του, τη χώρα του. Η απελπισία των ανθρώπων είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους και κουβαλούν όσα μπορούν από τα υπάρχοντά τους. Σε πολλές φωτογραφίες βλέπουμε ότι πολλοί μαζί τους έχουν και τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Δεν θέλουν να τα αφήσουν.
Κάποιοι έμειναν πίσω προσπαθώντας να κρυφτούν σε καταφύγια και όπου αλλού μπορούν. Ο πόλεμος φέρνει δυστυχία σε όλους. Και στα ζώα που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την Ανατολική Ουκρανία. Ένα τραυματισμένο σκυλάκι δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Θα δούμε πολλές ανάλογες. Άνθρωποι και ζώα σε απελπισία.
Οι φωτογραφίες είναι από τον Vadim Ghirda. 
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Παναγή σοφία 28 Φεβρουαρίου, 2022 - 6:16 μμ

Γνωρίζω την περιπτοση με τον δημαρχο σπαρτης καιπεος βολος ειμαστε σε καταφυγιο αθηνα, εχω επισκεφτει το κολαστήριο του κ μπεου, ειδα δεν εψω λογια πραγματικα, 🙏

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 16 Μαρτίου, 2022 - 2:06 πμ

Και εγώ το έχω επισκεφτεί του Βόλου το 2015 (Η Μυρτώ Τζώρτζου είμαι, υπεύθυνη του site) και έχουμε φέρει σκυλάκια Αθήνα για υιοθεσία. Γνωρίζω καλά τι συνέβαινε στο Βόλο τότε και δεν τιμωρήθηκε κανείς. Ούτε στη Σπάρτη θα τιμωρηθεί κανείς.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο