Δείτε μια μικρή φώκια να κάνει σέρφ αλλά και παρέα στους σέρφερ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Υπέροχες εικόνες με μια μικρή φώκια να κάνει σέρφινγκ, αφού πηδάει πρώτα στη σανίδα, μας έρχονται από παραλία του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Οι φωτογραφίες που είναι από το πάρκο Tourmaline Surf Park είναι του φωτογράφου Ed Hartel που ήταν ο πρώτος που εντόπισε το υπέροχο αυτό ζωάκι που έκανε σέρφινγκ χωρίς να φοβάται τους ανθρώπους.

Το μικρό, το οποίο, όπως φαίνεται είναι ορφανό, βγαίνει τις τελευταίες μέρες από το νερό και ανεβαίνει, χωρίς να φοβάται, σε μια σανίδα του σερφ για πέντε έως δέκα λεπτά, σύμφωνα με τον Hartel. Στη συνέχεια θα πάει σε άλλη σανίδα να συνεχίσει τα παιχνίδια του με τα κύματα, κάτι που έχουν καταλατρέψει οι σερφερ εκεί. Η υπέροχη αυτή παρέα τους έχει ενθουσιάσει.

Ο Hartel ανέφερε ότι οι σέρφερ δεν αγγίζουν τη φώκια και «την αφήνουν να κάνει τα δικά της». Δεν είναι σαφές γιατί η φώκια θέλει να είναι κοντά σε ανθρώπους και να μάθει να κάνει σερφ. Ο Hartel δήλωσε στο CBS8 ότι αρκετοί σέρφερ πιστεύουν ότι είδαν ένα λευκό καρχαρία να επιτίθεται στη μητέρα του μικρού πριν από μια εβδομάδα.

Από τότε, το μωρό φώκια έχει μείνει κοντά στην ακτή, στο πάρκο Tourmaline. Οι διασώστες της SeaWorld έκαναν λόγο για ένα υγιές μικρό και για αυτό το λόγο το άφησαν να ζήσει εκεί χωρίς να το ενοχλούν.

Οι φώκιες προστατεύονται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παράνομο για τους παραθεριστές να τη χαϊδέψουν ή να παρέμβουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Εικόνες: SWNS

Πηγή: People

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο