Παλλήνη: Εθελοντές διέσωσαν τη λυκοσκυλίτσα που ήταν πεσμένη κάτω από τον ήλιο, σε άθλια κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μερικά χρόνια μετά από τη μετατροπή της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα και δυο χρόνια μετά το νέο, ιδιαίτερα αυστηρό νόμο για τα ζώα συντροφιάς, τα πράγματα δυστυχώς, από ό,τι βλέπουμε, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει καθόλου στη χώρα μας.

Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν καθημερινά τα αμέτρητα περιστατικά, τα οποία καλούνται να αναλάβουν. Ζώα κακοποιημένα, χτυπημένα από αυτοκίνητα, εγκαταλελειμμένα στις ερημιές, άρρωστα, γέρικα και ετοιμοθάνατα. Οι δήμοι, στη δικαιοδοσία των οποίων είναι, σύμφωνα με το νόμο, τα αδέσποτα συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτα ή σε κάποιες περιπτώσεις να κάνουν ελάχιστα. Και το βάρος πέφτει στους λίγους εθελοντές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτά τα πλάσματα εκεί έξω που τόσο έχουν την ανάγκη μας.

Ο λόγος για ένα περιστατικό που δημοσιοποίησε το Dogs’ Voice και που έχει να κάνει με μια λυκοσκυλίτσα που βρέθηκε σε τραγική κατάσταση σε σημείο της Παλλήνης. Μια εθελόντρια της περιοχής εντόπισε το άτυχο ζώο και κάλεσε για βοήθεια.

Η εικόνα του ζώου, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι τραγική. Το σκυλί είχε αφεθεί να πεθάνει με επώδυνο τρόπο. Ευτυχώς κατάφεραν και το έπιασαν.

Μεταφέρθηκε με δυνατούς πόνους σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι νοσεί από ερλιχίωση, έχει μία μεγάλη πληγή κάτω από το κεφάλι, που είχε γεμίσει σκουλίκια και συντριπτικό κάταγμα στην κνήμη. Έκανε ακτινογραφίες και θα τη δει σύντομα ορθοπεδικός. Πονάει πολύ. Είναι επίσης, όπως βλέπετε, πολύ αδύνατη και αδύναμη.

Η ομάδα του Dogs’ Voice αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί γι’αυτό το πλάσμα. Όσο μεγάλο κι αν είναι το κόστος, όσο και αν έχουν εξαντληθεί οι πόροι και οι δυνάμεις μας.
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στο τεράστιο κόστος που θα χρειαστεί για να γίνει καλά και αυτό το ζώο, μπορεί να πατήσει εδώ https://www.dogsvoice.gr/dorea και να συνεισφέρει όπως μπορεί.
Ελπίζουμε σύντομα να έρθουν πιο φωτεινές ημέρες για εκείνη. Να σταματήσουν οι πόνοι της και να γνωρίσει την αγάπη.

Μαζί μπορούμε σίγουρα να το καταφέρουμε αυτό, όπως όλα. Σωστά;»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο