Δεν τα κατάφερε το ελαφάκι που μπλέχτηκε σε περίφραξη σε χωριό της Ρόδου- Το ελευθέρωσαν αλλά πέθανε από το στρες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αμέτρητα είναι τα περιστατικά όπου ζώα παγιδεύονται σε συρματοπλέγματα ή δίχτυα (συλλογής καρπών, περιφράξεων κ.λπ.) και χάνουν τη ζωή τους. Αυτό είναι έντονο στο νησί της Ρόδου και αφορά κυρίως τα ελάφια, τα οποίων συνήθως μπλέκονται  τα κέρατά τους στα δίχτυα και είναι αδύνατον να βγουν.
Δυστυχώς τα δίχτυα ή τα συρματοπλέγματα αυτά μπαίνουν από αγρότες σε εξωτερικούς χώρους, κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν καλλιέργειες, σε βοσκότοπους, ακόμη και στο δάσος, κάτι που δεν επιτρέπεται. Υπάρχουν φυσικά άλλες λύσεις.
Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη, όπως πληροφορούμαστε από τη σελίδα του κυνοκομείου Ρόδου- Σύλλογος Φιλοζωικής-Rhodes Kennel house-Raw ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ-RHODES KENNEL HOUSE-RAWS, τις προηγούμενες ημέρες σε κτήμα στην Αππολακιά Ρόδου καθώς ένα ελαφάκι εγκλωβίστηκε σε δίχτυ. Το ζώο έκανε πολλές προσπάθειες να βγει από εκεί αλλά δεν τα κατάφερε μόνο του.  Στις συνέχεια έγινε προσπάθεια απεγκλώβισης από ανθρώπους που τα κατάφεραν. Δυστυχώς το ελάφι πέθανε λόγω στρες.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η Ρόδος είναι το νησί των ελαφιών. Πλατόνι είναι η ονομασία του και είναι το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο, σύμβολο του νησιού. Στην είσοδο του παλιού λιμανιού στο Μανδράκι, πάνω σε δύο στήλες στέκονται εκεί αγέρωχα, ατενίζοντας τη θάλασσα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, ιστορικά σύμβολα της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.
Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από παλιά περιστατικά, τα οποία είναι αμέτρητα στο νησί.

https://www.facebook.com/1519284552/videos/10223425246288885/

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο