Εθελοντές διέσωσαν φοβικό γατούλη που βρισκόταν στο δρόμο, με το ματάκι του να τρέχει αίμα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ακόμα επιτυχημένη διάσωση είχε η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Οι εθελοντές της, έμπειροι και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν κάνει πολύ δύσκολες διασώσεις ζώων που βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο.
Αυτές τις μέρες εμφανίστηκε ένα γατάκι σε τραγική κατάσταση σε μια γατοαποικία στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα. Είχε ματάκι κατακόκκινο, πρησμένο και έτρεχε αίμα.
Η φίλη της ομάδας Sandra Basil, η οποία είδε το γατάκι, επικοινώνησε μαζί τους ζητώντας βοήθεια.
Ο γατούλης εμφανιζόταν βραδινές ώρες. Μετά από συνεννόηση, στο σημείο πήγε η εθελόντρια της ομάδας Elen Konte.
Το ζώο κρυβόταν κάτω από τα αυτοκίνητα και ήταν δύσκολο να το πλησιάσει κανείς. Σίγουρα υπέφερε. Όμως με επιμονή και τον κατάλληλο τρόπο και βάζοντάς του τροφή, το οδήγησαν στο σημείο που είχε στηθεί αυτοσχέδια παγίδα.
Ο γατούλης ήταν διστακτικός. Αλλά μετά από λίγη ώρα πλησίασε. Πέρασε κάτω από την παγίδα όπου πιάστηκε με ασφάλεια. Στη συνέχεια οι εθελοντές τον μετέφεραν σε ντρόπερ και μετά σε γατοφόρο.
Μεταφέρθηκε χωρίς καθυστέρηση στο κτηνιατρείο όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις αλλά και εξόρυξη του ματιού, καθώς πίσω από αυτό υπήρχε μάζα από πύον. Έμεινε φυσικά για νοσηλεία.
Ονομάστηκε Cheddar και το μαρτύριό του στους δρόμους τελείωσε. Όμως τα έξοδα είναι αρκετά και θα χρειαστεί να βοηθήσουμε όλοι. Τα περιστατικά της ομάδας είναι σχεδόν καθημερινά.
Γίνεται έκκληση, αν κάποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει με τη Sandra Basil Sandra Basil Facebook. Θα δοθεί λογαριασμός κτηνίατρου. Βρίσκεται στο κτηνιατρείο της κ. Γιανναράκη.
Προεγχειρητικός έλεγχος και χειρουργείο εξόρυξης, συν στείρωση που θα γίνει πιο μετά είναι περίπου 150 ευρώ.
Έγιναν εξετάσεις αίματος που στοιχίζουν 40 ευρώ. Θα χρειαστεί 15 μέρες νοσηλείας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο