Εθελόντρια από Βαρυμπόμπη έφτιαξε ειδικό χώρο με ράμπα για αδεσποτάκι με κινητικά προβλήματα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν αργίες. Είναι πάντα έτοιμοι να τρέξουν και να βοηθήσουν τα ζώα που έχουν ανάγκη. Να τα πάνε στον κτηνίατρο, να τους δώσουν την απαραίτητη θεραπεία, να τα φιλοξενήσουν σπίτι τους και να τους βρουν σπίτι. Αν κάποιος νομίζει ότι αυτά τα πράγματα είναι απλά, δεν έχει παρά να τους βοηθήσει εθελοντικά για λίγο καιρό. Να δει από κοντά τι ακριβώς κάνουν. Γιατί μόνο αν δεις από κοντά, καταλαβαίνεις τον τεράστιο αγώνα τους και τις απίστευτες δυσκολίες που έχει. Οι εθελοντές είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Μια τέτοια εθελόντρια, όπως μαθαίνουμε από το Σύλλογο Μέριμνα- Σύλλογος Κοινότητας Θρακομακεδόνων για την προστασία της φύσης και των Αδέσποτων Ζώων Merimna Sillogos | Facebook, είναι και η κ. Ευγενία Σακ. από τη Βαρυμπόμπη, μέλος του Συλλόγου.
Η κ. Σακ. θέλησε να βοηθήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι, τον Τόμυ, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα, και όχι μόνο. Έτσι δημιούργησε για αυτόν με δικά της έξοδα νέα κατοικία σε περιφραγμένο χώρο σε οικόπεδο επί πληρωμή, με ράμπα για το χειμώνα σε σκεπασμένο και προφυλαγμένο χώρο.
Τον Τόμυ έχει αναλάβει ο Σύλλογος. Τον πηγαίνει συχνά στο γιατρό και κάνει εξετάσεις καθώς έχει αρκετά προβλήματα υγείας εκτός από τα κινητικά.
Κάτι τέτοιες κινήσεις μας επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε ότι η αγάπη των εθελοντών κάνει θαύματα.
Η ανάρτηση του Συλλόγου: Merimna Sillogos | Facebook
“Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του Συλλόγου ”ΜΕΡΙΜΝΑ” την κ. Ευγενία Σακ. από τη Βαρυμπόμπη, η οποία με δικά της έξοδα δημιούργησε νέα κατοικία σε περιφραγμένο χώρο σε οικόπεδο επί πληρωμή, με ράμπα για το χειμώνα σε σκεπασμένο-προφυλαγμένο χώρο για το αδέσποτο ΑΧΑΡΝ 2204”Τόμυ” με τα κινητικά προβλήματα και όχι μόνο! Γνωρίζετε πολύ καλά πόσες φορές ο ”Τόμυ” επισκέπτεται τον κτηνίατρο κ. Προκοπίου και εκεί βοηθάει ο Σύλλογός μας με τα μέλη του.”
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο