Δημιουργείται αστυνομία των ζώων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο  υπουργός δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωνάς Νικολάου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημιουργίας αστυνομίας ζώων, αφού όπως σημειώνει αυξήθηκαν κατακόρυφα οι υποθέσεις που διερευνήθηκαν από την αστυνομία τα τελευταία χρόνια με θύματα ζώα.

“Θα έλεγα ότι η επιβολή αυστηρότερων ποινών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί αυτή η νοοτροπία, η οποία επικρατούσε διαχρονικά, όπου δεν υπήρχε ο απαιτούμενος σεβασμός προς τα κατοικίδια ζώα από τους πολίτες – θα πρέπει να σταματήσει, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα προληπτικά,” ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου. Η Αστυνομία, είπε ο κύριος Νικολάου, σε συνεργασία με το Υπουργείο, αξιολογούν τα περιστατικά αυτά με στόχο να γίνουν οι διωκτικές αρχές πιο αποτελεσματικές.

“Σήμερα υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν οριστεί σε όλες επαρχίες και έχουν την ευθύνη για την παρακολούθηση αυτού του απαράδεκτου φαινομένου και στη διαδικασία εμπλέκονται και τα μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης, που αντιστοιχούν περίπου σε 75 Αστυνομικούς της Γειτονιάς για 129 Δήμους και Κοινότητες”, συμπλήρωσε ο Υπουργός δικαιοσύνης.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι το θέμα θα συζητήσει και με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ώστε μέσα από αγαστή συνεργασία να υλοποιηθούν οι κατάλληλες δράσεις.

Αστυνομία ζώων υπάρχει και σε άλλες χώρες. Η Νορβηγία, για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια ίδρυσε μια μικρή πειραματική μονάδα που ειδικεύεται στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των ζώων. Στην Αμερική και τον Καναδά το συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομίας ονομάζεται animal control service ενώ οι αστυνομικοί που το απαρτίζουν έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση.

Πηγή: http://www.ant1iwo.com//

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο