Δήμος Γαλατσίου: Εγκαίνια στις 14 Νοεμβρίου του πρότυπου πάρκου άθλησης σκύλων ευρωπαϊκών προδιαγραφών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 17.00.

Ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση του πρότυπου αυτού πάρκου σκύλων, έπειτα από χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γαλατσίου, και με δεδομένο την ανάγκη κοινωνικοποίησης, αλλά και ελεύθερης και ασφαλούς άθλησης των σκύλων.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο πάρκα – ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Διαδρόμους,

Παιχνίδια άσκησης,

Χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων,

Τρεις κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων,

Μεταλλικά σταχτοδοχεία στις δύο εισόδους-εξόδους,

Φωτισμό και προβολείς

Τα πάρκα είναι διαμορφωμένα με παρτέρια και φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά, που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα.

Επισημαίνεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και την χρήση μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού εισόδου στα πάρκα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36 € τον χρόνο. Στους χρήστες θα παρέχονται δωρεάν σακούλες περιττωμάτων.

Το Πάρκο θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο επί 24ώρου βάσεως (υπάρχει φωτισμός), ενώ στις ώρες αιχμής θα υπάρχει επιμέλεια του χώρου από δημοτικό υπάλληλο.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2132055385.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο