Δήμος Ηράκλειας Σερρών: Υπάλληλος του Δήμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παρατάει σκυλίτσα με τα μωρά της στην ερημιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έχουμε πολλές φορές πει ότι νόμοι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν- και μάλιστα αρκετοί. Απλά δεν εφαρμόζονται. Ή εφαρμόζονται επιλεκτικά. Κάποιοι τιμωρούνται και κάποιοι είναι στο απυρόβλητο.

Έχουμε επίσης ξαναπεί ότι οι Δήμοι είναι σχεδόν πάντα στο απυρόβλητο. Έχετε ποτέ δει Δήμο να τιμωρείται για κάτι; Και μια και είμαστε site για τα ζώα, θα μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Έχετε δει κάποιο Δήμο να τιμωρείται για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα αδέσποτα; Ένα περιστατικό μας έρχεται στο μυαλό. Με τον προηγούμενο δήμο Σπάρτης. Άλλο;

Ο λόγος που τα γράφουμε αυτά είναι για το πρόσφατο περιστατικό που δημοσιοποίησε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ και έχει να κάνει με την εγκατάλειψη ζώων από μόνιμο υπάλληλο του Δήμου Ηράκλειας στις Σέρρες, ο οποίος πιάστηκε μάλιστα επ’ αυτοφώρω.

Ο κύριος λοιπόν αυτός, στις 12 το μεσημέρι, την Πέμπτη 6 Μαΐου, οδηγώντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο πιάστηκε από τον Γρηγόρη Τ. κάτοικο Πετριτσίου, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο μαντρί του εκείνη τη στιγμή, σε ερημική περιοχή άλλου γειτονικού Δήμου, στην περιοχή Μεσαία προς το βουνό Μπέλες, να εγκαταλείπει μια σκυλίτσα με τα τρία της μωρά. 

Ο κ. Γρηγόρης, μόλις κατάλαβε ότι πρόκειται για εγκατάλειψη τεσσάρων ζώων, πήρε το δικό του αυτοκίνητο και έτρεξε πίσω από το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου, ώσπου μετά από κυριολεκτικό ράλι, το έφτασε και το σταμάτησε! Κατόπιν κλήθηκε η αστυνομία επιτόπου και όλοι μαζί οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Σιδηροκάστρου!

Ο υπάλληλος αυτός του Δήμου Ηράκλειας ανέφερε ότι έπραξε αυτό κατόπιν εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου. Μαζί μάλιστα με τα ζώα κουβαλούσε και πέταξε στον ίδιο χώρο πολλές σακούλες με ωμά κρέατα ώστε τα ζώα να μείνουν εκεί για να φάνε και να μπορέσει να εξαφανιστεί γρήγορα με το αυτοκίνητο του δήμου!

Βρισκόμαστε στο 2021 και οι Δήμοι για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους λειτουργούν σαν να είμαστε στη δεκαετία του 50. Θεωρούν τα πάντα τσιφλίκι τους. Εμάς καθόλου δεν μας ενδιαφέρει τι έχει στο μυαλό του ο Δήμος εκεί ούτε τι έχει ο κάθε Δήμος. Μας ενδιαφέρει να φτάσει η υπόθεση εισαγγελέα και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο