Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο πάρκο για σκύλους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε λειτουργία τέθηκε πρόσφατα από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής το πρώτο πάρκο για σκύλους προκειμένου να εκτονώνονται και να ασκούνται τα ζώα στον ειδικό αυτό χώρο που διαμορφώθηκε μέσα στο πάρκο της οδού Κλεισθένους.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Το πρώτο πάρκο αποκλειστικά για σκύλους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής είναι γεγονός! Στη διασταύρωση της Αττικής οδού με την οδό Πευκών, στο πάρκο της οδού Κλεισθένους, ο Δήμος διαμόρφωσε έναν ειδικό χώρο για τους τετράποδους φίλους και τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να μπορούν να παίζουν ελεύθερα και να ασκούνται στις κατασκευές που τοποθετήθηκαν μέσα στο πάρκο. Ο χώρος θα είναι διαθέσιμος καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ.

Φυσικά, οι ιδιοκτήτες των σκυλιών που θα κάνουν χρήση του πάρκου θα πρέπει να τηρούν τους βασικούς κανονισμούς, όπως αυτοί αναγράφονται στην πινακίδα της εισόδου, για να γίνει η βόλτα παιχνίδι για όλους.

Τα κυριότερα που πρέπει να θυμούνται οι ιδιοκτήτες:

Η είσοδος επιτρέπεται σε σκύλους άνω των 4 μηνών συνοδεία και ευθύνη ενήλικων ιδιοκτητών.

Να υπάρχει σήμανση και το βιβλιάριο υγείας το ζώου.

Τα ζωάκια είναι δεμένα πριν την είσοδο και μετά την έξοδο από το πάρκο.

Μαζεύουμε πάντα τις ακαθαρσίες που τυχόν να αφήσει ο σκύλος στο χώρο του πάρκου (και γενικότερα σε όλους τους χώρους φυσικά).

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του για τα ζωάκια της πόλης όντας από τους πρώτους και λίγους στο λεκανοπέδιο που εφαρμόζουν ολοκληρωμένο σύστημα για τη φροντίδα των αδέσποτων. Εξίσου η μέριμνά μας και για τα δεσποζόμενα σκυλιά, στην κατεύθυνση της οποίας δίνουμε στη διάθεση των Ηρακλειωτών το πρώτο πάρκο για τους τετράποδους φίλους μας. Ας εφαρμόσουμε τους κανόνες χρήσης για να είναι αυτός ο χώρος μόνο τόπος χαράς και διασκέδασης για τους σκύλους μας. Με αλληλοσεβασμό και κατανόηση μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι αρμονικά», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης, Νίκος Σπυρόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο