Δυτική Αττική: Εθελοντές μπαίνουν στις φωτιές και συνεχίζουν τις διασώσεις ζώων- ΕΙΚΟΝΕΣ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η κατάσταση από τα αμέτρητα μέτωπα των πυρκαγιών δεν είναι καλή καθώς βραδιάζει και τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Οι πυροσβέστες αλλά και πολλοί άνθρωποι σε ομάδες ή μεμονωμένα προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται.

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια έφτασε μέχρι τη Μάνδρα και πλησιάζει στην Εθνική Οδό. Με μήνυμα από το 112 καλούνται επειγόντως οι κάτοικοι των περιοχών Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Όθωνας και Ευταξία,  κοντά στα διόδια της Ελευσίνας, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν προς την Ελευσίνα. Οι εικόνες που μας έρχονται είναι θλιβερές. Παντού στάχτη. Μια κόλαση στην κυριολεξία.

Από την πρώτη στιγμή και αυτή τη φορά οι εθελοντές φιλόζωοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Με γεμάτα τα αυτοκίνητά τους υποσέντονα, γάζες, crate, τροφές, νερά και φάρμακα προσπαθούν να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν, συχνά με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Ζώα που έμειναν πίσω, δεμένα σε αυλές και κήπους, ζώα μέσα σε σπίτια, παραγωγικά ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες, ιπποειδή, ζώα της άγριας φύσης αλλά και αμέτρητα αδέσποτα που τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της,

Οι άθρωποι της εθελοντικής ομάδας Alma Libre, όπως και στις άλλες φωτιές πέρυσι, σε Αττική και Εύβοια, έτσι και τώρα βρίσκονται εκεί που υπάρχει ανάγκη. Ατελείωτες ώρες προσπάθειας για να απεγκλωβιστούν και να σωθούν όσα περισσότερα ζώα γίνεται. Δυστυχώς είναι εκατοντάδες αυτά που έχουν καεί. Και εκατοντάδες, όπως φαίνεται, θα καούν τις επόμενες μέρες καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο ανεξέλεγκτη.

Η Dogs’ Voice σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου, δίνουν από χτες έναν τιτάνιο αγώνα να περιθάλψουν τα ζώα που φτάνουν στον προσωρινό σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ, στο Γαλάτσι που στήθηκε με μεγάλη προσπάθεια και φέτος. Τα ζώα περιθάλπονται και καταγράφονται.

Αυτές τις ώρες ομάδες εθελοντών, μεταξύ αυτών και η Alma Libre, βρίσκονται στη Δυτική Αττική επιχειρώντας διασώσεις και απεγκλωβισμός ζώων. Η κατάσταση, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι δραματική.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο