Ρόδος, φωτιές: Εθελοντές διέσωσαν κριάρι που βρέθηκε γεμάτο εγκαύματα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Συνεχίζει να καίει ότι βρίσκει στο δρόμο της, για 8η μέρα, η φωτιά στη Ρόδο. Την ίδια ώρα οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και των εθελοντών επικεντρώνονται στα χωριά Μαλώνα και Γεννάδι, χωριά που έχουν εκκενωθεί.

Στο Γεννάδι υπάρχει μέτωπο φωτιάς πέριξ του χωριού και για την αντιμετώπισή του δίνεται μάχη από εθελοντές και πυροσβέστες, με τη συνδρομή και εναέριων μέσων, τα οποία φυσικά τη νύχτα θα σταματήσουν να πετάνε.

Και μέσα σε όλα αυτά οι φιλόζωοι εθελοντές δίνουν το δικό τους αγώνα για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται. Δυστυχώς και στην περίπτωση της Ρόδου οι απώλειες ζώων είναι τεράστιες.

Και δεν είναι μόνο γάτες και σκύλοι που έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία του νησιού. Είναι και άλλα ζώα, όπως το κριαράκι που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες, το οποίο βρέθηκε με εγκαύματα έξω από μια ταβέρνα στη Γλύστρα. Μετά την ανάλογη ανάρτηση στα social media, στήθηκε από εθελοντές μια γέφυρα διάσωσης του ζώου, το οποίο δεν μπορούσαν να αφήσουν στην τύχη του. Έτσι πήγαν όσο πιο γρήγορα γινόταν στο σημείο, το πήραν και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου η κτηνίατρος εκεί κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σώσει.

Εμείς λέμε ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές για τη διάσωση του ζώου, το οποίο ευχόμαστε να τα καταφέρει.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο