Σέρρες: Εθελοντές διέσωσαν 2 τραυματισμένα ζαρκάδια που ήταν αβοήθητα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια διαφορετική διάσωση, που τελικά έγιναν δύο, έκαναν σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ, οι οποίοι κλήθηκαν να διασώσουν αρχικά ένα ενήλικο τραυματισμένο ζαρκάδι. Το ζώο, το οποίο χτυπήθηκε στο 4ο χιλιόμετρο, μετά τη διασταύρωση του χωριού Πετρίτσι του δήμου Σιντικής, κειτόταν αβοήθητο στην άκρη του δρόμου της εθνικής οδού Σερρών Βουλγαρίας. Οι άνθρωποι του ΦΟΣ του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έφτιαξαν ένα πρόχειρο φορείο για την τοποθέτησή του πάνω στο ειδικό όχημα αποστολών της οργάνωσης ”Κτηνίατροι σε Δράση”.

Και την ώρα που επέστρεφαν για το κέντρο διάσωσης ενημερώθηκαν εκ νέου για ένα ακόμη τραυματισμένο ζαρκαδάκι έξω από τις εγκαταστάσεις των δομών προσφύγων στην τοποθεσία Κλειδί, μερικά χιλιόμετρα δηλαδή πιο πάνω από το πρώτο σημείο της διάσωσης.

Οι ίδιοι αναφέρουν στην ανάρτησή τους:

«Γυρίσαμε λοιπόν ξανά πίσω και πράγματι βρήκαμε εκεί τον κύριο Γιάννη, υπάλληλο στις δομές, ο οποίος είδε το αβοήθητο μικρό αφυδατωμένο με ένα τραύμα, πιθανότατα από άλλο ζώο στο λαιμό, σε πολύ αδύναμη κατάσταση, και ειδοποίησε τις αρχές, την αστυνομία Σιντικής και κατόπιν εμάς.

Είμαστε φορτωμένοι λοιπόν αυτή τη στιγμή και με τα δύο ζώα και είναι και αυτή η μέρα μια από εκείνες που χαιρόμαστε για τη δυνατότητα να μπορούμε να βοηθάμε! Έχουμε ήδη ειδοποιήσει τον Αρκτούρο για να μπορέσουν, αφού σταθεροποιηθούν τα ζώα, να μεταφερθούν στο χώρο της οργάνωσης εκεί και όταν έχουμε νεότερα, θα σας ενημερώσουμε εκ νέου….

Ευχαριστούμε για την άμεση μετάβαση εκεί το Α.Τ, την κτηνίατρο Σιδηροκάστρου Ιωάννα, την πάντα μάχιμη εθελόντριά μας, η οποία πήγε πρώτη στο σημείο Ντίνα Μανδράκη, τη δασική υπηρεσία Σιδηροκάστρου και φυσικά τους συμπολίτες μας Μανώλη Κούνιο και Γιάννη Τσόκλη, τους ανθρώπους που εντόπισαν τα πληγωμένα ζώα και μας ειδοποίησαν!
Προς το παρόν πάμε να βοηθήσουμε αυτά τα ανήμπορα αθώα πλάσματα ευχηθείτε μας να τα καταφέρουν!»

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο