Εθελοντές της ΑΝΙΜΑ διασώζουν ζώα της άγριας ζωής από τα καμένα μέρη της Αθήνας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί οι φωτιές στην Αττική να έχουν σταματήσει όμως οι καταστροφές που άφησαν πίσω είναι ανυπολόγιστες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι τα ζώα που κάηκαν και όσα άλλα-αμέτρητα στον αριθμό- παλεύουν να επιβιώσουν στο κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον τους. Τεράστιες δασικές εκτάσεις έγιναν στάχτη με αποτέλεσμα η άγρια πανίδα να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα για άλλη μια φορά.

Από την πρώτη μέρα στα μέτωπα της φωτιάς βρέθηκαν για άλλη μια φορά οι εθελοντές φιλόζωοι που με κίνδυνο πολλές φορές της ζωής τους προσπαθούν να διασώσουν τα ζώα που καίγονται. Οι εικόνες από αυτές τις περιοχές είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές. Όμως οι άνθρωποι αυτοί μας δίνουν κάποια ελπίδα. Τα ζώα δεν έχουν τίποτα άλλο να περιμένουν παρά τη βοήθειά τους.

Μια από τις ομάδες εθελοντών που σε κάθε φωτιά βρίσκεται εκεί είναι η ομάδα της ΑΝΙΜΑ. Οι εθελοντές της διασώζουν ζώα της άγριας ζωής και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις τους για περίθαλψη.

Οι χελώνες δυστυχώς έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς δεν μπορούν να τρέξουν για να σωθούν και καίγονται ζωντανές. Το ίδιο βέβαια γίνεται και με άλλα ζωάκια όμως ο αριθμός των χελωνών που χάνονται σε κάθε φωτιά είναι πολύ μεγάλος. Στο κέντρο περίθαλψής τους ήδη βρίσκονται πολλές πυρόπληκτες χελώνες, σκαντζόχοιροι, σαυράκια και άλλα φίδια. Οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ τα περιθάλπουν και στη συνέχεια τα ζώα αυτά, αν τα καταφέρουν, θα αφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μας δίνουν ελπίδα και ξεχνούμε για λίγο το μαύρο της φύσης.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο