Έδεσσα: Ένα υπέροχο σκυλάκι Jagdterrier σώθηκε από κυνηγό- Ψάχνει σπίτι για να μη μείνει στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Είναι μερικά σκυλάκια που πιστεύουμε δύσκολα επιβιώνουν στο δρόμο. Βέβαια κανένα σκυλάκι δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει έξω. Όμως για κάποια τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.
Αυτό πιστεύουμε ότι ισχύει και για την Πέπυ, τη μικρόσωμη σκυλίτσα, που οι άνθρωποι του Καταφύγιο Έδεσσας αγαπούν πολύ και κάνουν τα πάντα να μην επανενταχθεί.
Η Πέπυ, όπως βλέπετε, είναι ένα πανέμορφο πλάσμα, ράτσας Jagdterrier, που βρέθηκε πριν από 4 μήνες σε ένα χωριό του δήμου Έδεσσας. Ήταν αρκετά φοβική και δεν κατάφεραν οι εθελοντές να την πιάσουν. Έτρωγε και αμέσως έφευγε τρέχοντας.
Κάποια στιγμή, μια εθελόντρια κατάφερε να την πάρει στην αγκαλιά της. Το ζώο είχε χαθεί για δεύτερη φορά στο κυνήγι, το οποίο οι εθελοντές διαπίστωσαν όταν μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο για να ελεγχθεί εάν έχει microchip.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η προσπάθεια να βρεθεί ένα σπίτι για αυτήν. Αυτός που την είχε ήταν κυνηγός και δεν ήθελε να την έχει ως ζώο συντροφιάς γιατί δεν μπορούσε να τη συντηρήσει. Την ήθελε μόνο για κυνήγι. Και θα κατέληγε πάλι χαμένη στα βουνά. Οι εθελοντές δεν δέχτηκαν κάτι τέτοιο και η σκυλίτσα πήγε σε προσωρινή φιλοξενία.
Η Πέπυ είναι 4,5 ετών λοιπόν, 11-12 κιλά, υγιέστατη και πολύ στοργική με τους ανθρώπους. Θα προτιμηθεί σπίτι χωρίς άλλα κατοικίδια, για να νιώσει ολοκληρωτικά την αγάπη, χωρίς να τη μοιράζεται με άλλο ζωάκι! Είναι καναπεδόσκυλο, λατρεύει τις βόλτες και την ανθρώπινη συντροφιά!
Η φιλοξενία ήταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν γίνεται να μείνει παραπάνω. Και αναγκαστικά, αφού πραγματικά δεν υπάρχει πουθενά να πάει, θα μείνει στο δρόμο.
Αν κάποιος τη θέλει, μπορεί να επικοινωνήσει με 📞 6986746436
email: katafygioedessas@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο