Έφτιαξε σχολείο για σκύλους και τους πηγαινοφέρνει με σχολικό (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια πρωτότυπη ιδέα έκανε πραγματικότητα ο Arat Montoya από την πόλη West Linn του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός σχολείου για σκύλους. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Montoya έφτιαξε έναν υπέροχο χώρο όπου θα απασχολούνται τα κατοικίδια όσων δουλεύουν όλη μέρα και δεν θέλουν να τα αφήσουν μόνα τους στο σπίτι.

Ο Arat Montoya μετακόμισε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ηλικία των 15 χρόνων και εργάστηκε πολλά χρόνια σε μια υπηρεσία που παρείχε φροντίδα σε σκύλους. Όταν η εταιρεία έκλεισε, σκέφτηκε -και με δεδομένη με τη μεγάλη αδυναμία του στους σκύλους-ότι έχει έρθει η ευκαιρία του.

Έτσι έφτιαξε το Doggie Scholl Bus Inc, το 2016, που σύντομα έγινε δημοφιλές. Με σχολικά λεωφορεία πηγαίνει κάθε πρωί στα σπίτια των σκύλων και τους παίρνει για να τους φέρει στο χώρο όπου θα μείνουν όλη μέρα. Σε ένα υπέροχο χώρο σαν σχολείο ή νηπιαγωγείο αν σας αρέσει καλύτερα, συνολικά 5 στρεμμάτων, όπου οι τετράποδοι μαθητές θα απασχοληθούν όλη μέρα. Και μετά το σχολικό θα τα επιστρέψει πίσω στα σπίτια τους. Όπως ακριβώς γίνεται και με τους μαθητές στα ιδιωτικά σχολεία.

Τα ζώα έχουν ξετρελαθεί. Καθημερινά περιμένουν το σχολικό τους όπου επιβιβάζονται κάθε πρωί, μπροστά από το σπίτι τους. Και ο κηδεμόνας τους τα περιμένει, έχοντας γυρίσει από τη δουλειά του, το απόγευμα πίσω.

Με τον καιρό η ζήτηση αυξήθηκε τόσο πολύ που ο Montoya έπρεπε να αγοράσει νέα και μεγαλύτερα οχήματα για να παραλάβει και να μεταφέρει τους τετράποδους μαθητές. Τα σκυλιά, όπως θα πει ο ίδιος, ανυπομονούν να πάνε στο «σχολείο», με πολλά να τρέχουν από τα σπίτια τους για να μπουν κατευθείαν στο λεωφορείο.

Στην ερώτηση τι κάνει με τα σκυλιά, όπως Ροτβάιλερ, Πίτμπουλ, ο ίδιος θα απαντήσει: «Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με ένα Pitbull. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με γερμανικό ποιμενικό ή Ροτβάιλερ. Αλλά, επιτρέψτε μου να σας πω ότι ένα πρόβλημα με ένα Τσιουάουα».

Μέρα με τη μέρα η πελατεία του μεγαλώνει. Τον Δεκέμβριο του 2021, στη λίστα αναμονής περίμεναν πάνω από 95 σκυλιά για να γραφτούν στον σκυλο- σχολείο του. Έχει μάλιστα ήδη 4 βαν και ένα πραγματικό σχολικό λεωφορείο. Και, όπως φαίνεται, θα αγοράσει και άλλα.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο που κάνω αυτό που κάνω», θα πει ο ίδιος. Και φυσικά τον πιστεύουμε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Doggie School Bus Inc

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο