Στρέφι Μεσσηνίας: Ποιος σκότωσε με φόλα την άκακη σκυλίτσα Μπέλα; Κάνουμε έκκληση να βρεθεί ο δράστης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο θάνατο από φόλα μιας μικρής σκυλίτσας αναφέρονται με μια ανάρτησή τους οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας.

Κάποιος, αυτές τις μέρες, παραμονή της γιορτής της Παναγίας αποφάσισε να σκοτώσει ένα αθώο πλάσμα, που ποτέ δεν είχε πειράξει κανέναν. Γιατί έτσι το αποφάσισε.

Η Μπέλα ήταν μια αδέσποτη σκυλίτσα που ζούσε στο χωριό Στρέφι Μεσσηνίας. Δεν ενοχλούσε, δεν πείραζε κανέναν. Τη φρόντιζαν κάποιοι όσο μπορούσαν και την αγαπούσαν.

Η όμορφη σκυλίτσα είχε στειρωθεί με το πρόγραμμα του δήμου Μεσσήνης. Κάποια στιγμή είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Οι εθελοντές είχαν βοηθήσει ώστε να γίνει και πάλι καλά και να επιστρέψει πίσω στο χωριό και στη γειτονιά που την πρόσεχαν.

Η Μπέλα πλήρωσε το ότι ήταν αδέσποτη. Γιατί, όσο και αν φροντίζεις ένα ζώο του δρόμου, αυτό παραμένει απροστάτευτο και εκτεθειμένο σε χίλιους κινδύνους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνός του; Ο άνθρωπος φυσικά.

Έτσι κάποιος αποφάσισε να τη σκοτώσει με φόλα. Και το κατάφερε. Η Μπέλα μία μέρα πριν από το 15αύγουστο έφυγε για άλλους κόσμους, σίγουρα καλύτερους. Γιατί οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει την κόλαση εδώ για τα ζώα και χειρότερο από αυτή την κόλαση δεν έχει.

Οι άνθρωποι του φιλοζωικού κάνουν έκκληση να βρεθεί αυτός που σκότωσε τόσο άδικα και με βασανιστικό τρόπο τη σκυλίτσα αυτή. Στο χωριό ζει και ένα άλλο αδέσποτο και φοβούνται φυσικά μήπως και εκείνο έχει το ίδιο τέλος με την Μπέλα.

Είμαστε σίγουροι ότι κάποιος γνωρίζει. Χωριό είναι και οι κάτοικοι μετρημένοι. Αν δεν θέλει να γίνει συμμέτοχος σε αυτό το έγκλημα-η σιωπή είναι συνενοχή- ας επικοινωνήσει , έστω και ανώνυμα, με τους εθελοντές στην Καλαμάτα. Ή ας μας στείλει εμάς εδώ μήνυμα.

Δείτε τη ανάρτηση του συλλόγου:

«Με βαριά καρδιά θέλουμε να πούμε αντίο στην Μπέλα. Ήταν αδέσποτη από το χωριό Στρέφι που όλοι αγαπήσαμε.

Στειρώθηκε με το πρόγραμμα του δήμου Μεσσήνης και πήγε πίσω στο χώρο της. Μερικούς μήνες αργότερα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, βοηθήσαμε να κάνει χειρουργείο και να επιστρέψει στη γειτονιά που ίδια λάτρευε και στους ανθρώπους που τη φρόντιζαν.

Όμως κάποιος στο χωριό χθες τη φόλιασε και έτσι η Μπέλα έχασε τη ζωή της.

Στο χωριό υπάρχει μόνο ένα άλλο αδέσποτο.

Εάν κάποιος γνωρίζει τον δράστη, να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι πολύ άδικο αυτό που συνέβη στη μικρή Μπέλα.»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο