Έγινε καλά ο γατούλης που βρέθηκε πριν ένα μήνα σε άθλια κατάσταση, σε δρόμο του Αλίμου

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια άλλη ιστορία αγάπης και φροντίδας ενός πολύ άρρωστου αδέσποτου ζώου από εθελοντές διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου SCARS SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece. Η ιστορία αυτή έχει πρωταγωνιστή ένα γατούλη, ο οποίος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση σε κεντρικότατο σημείο του Αλίμου.
Το ζώο ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου αλλά αυτό φαίνεται δεν ενδιέφερε κανέναν καθώς ήταν έτσι πολύ καιρό. Τον έβλεπαν και τον προσπερνούσαν. Άλλο ένα ζώο-φάντασμα. Ένα ζώο που μπορεί να υπήρχε αλλά όσοι το έβλεπαν έκαναν ότι δεν υπήρχε.
Η εικόνα του αρχικά, όταν βρέθηκε, παρέπεμπε σε κάψιμο από φωτιά. Δεν ήταν όμως έτσι. Ήταν άρρωστος ο κακομοίρης και ταλαιπωρημένος. Εκλιπαρούσε για βοήθεια. Και αντί για αυτό δεν ήταν καθόλου επιθυμητός. Βρώμικος και δυστυχής, τον έδιωχναν από παντού, συχνά με κλοτσιές. Τα συνηθισμένα πράγματα δηλαδή. Που τα βάζουμε με το θύμα και όχι με το θύτη. Ποιος είναι ο θύτης; Εγώ και εσύ. Όλοι μας. Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα. Δεν φύτρωσαν κάποια μέρα. Είναι τα θύματα της αδιαφορίας μας και της έλλειψης ενσυναίσθησης από μέρους μας.
Σε αυτή την άθλια κατάσταση ο γατούλης έφτασε στα χέρια των εθελοντών του SCARS, οι οποίοι τον ανέλαβαν. Ήταν σχεδόν νεκρός. Όμως αποφάσισαν να δώσουν αγώνα για να τον κάνουν καλά. Να γίνει όπως πριν. Αλλά και ο ίδιος πάλεψε. Και ήρθε πάλι στη ζωή. Με πολλή φροντίδα, αγάπη και τις κατάλληλες θεραπείες ο γατούλης, μετά από λίγο καιρό, στην κυριολεξία αναστήθηκε. Κέρδισε και πάλι τη ζωή του.
Η σημερινή ανάρτηση του Σωματείου, μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, είναι η καλύτερη ανάρτηση που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε. Ο γατούλης είναι εντελώς καλά. Και πανέτοιμος να γυρίσει στην αποικία του. 
Οι άνθρωποι τους SCARS ευχαριστούν όλους για τη βοήθειά τους. Ευχαριστούν όμως και την καλή νεράιδα του γατούλη, την εθελόντρια Βασιλική, που κάνει πολλά για τα ζώα και επίσης συνέβαλε στο να σωθεί ο γατούλης αυτός. Μακάρι όλες οι γειτονιές να είχαν μια τέτοια γυναίκα.
Αν θέλετε να βοηθήσετε με τα έξοδά του SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά…
Swift: ERBKGRAA
IBAN: GR5302601420000900200479872
PayPal: donate@scars.gr
Το SCARS είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο (αρ.διατ 629/2015) και δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια της Αττικής.
Από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο