Εγκατέλειψαν σκυλάκι, δεμένο με σύρμα, χωρίς φαγητό και νερό κάτω από γέφυρα στην Κατερίνη – Βρέθηκε τυχαία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ρεκόρ κακοποιήσεων έχει η χώρα μας από την αρχή της νέας χρονιάς, κάτι που πραγματικά πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ακόμα και τον καιρό της καραντίνας οι φόλες και οι πυροβολισμοί είναι σε καθημερινή βάση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Δυο τρόποι υπάρχουν για να γίνει κάτι. Να τιμωρείται ο ένοχος και να μιλάνε οι πολίτες. Όπως γνωρίζουμε οι αρχές λίγη σημασία δίνουν και στο να ψάξουν αλλά και στο να τιμωρήσουν τους παραβάτες. Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να μιλάνε οι πολίτες. Η συνενοχή που υπάρχει σε αυτό είναι απίστευτη. Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή.

Η Ελλάδα είναι ένα χωριό που όλοι γνωρίζουν όλους. Δεν μπορεί να γίνεται μια φριχτή κακοποίηση ζώου σε ένα μέρος και να μην ξέρει ή έχει δει κάποιος; Αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να μιλήσει και να καταγγείλει.

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό διαβάζουμε στη σελίδα στο Facebook της κυρίας Xenia Myoglou, το οποίο συνέβη αυτές τις μέρες στην Κατερίνη, κάτω από τη γέφυρα της Νέας Περιφερειακής Οδού στο τμήμα Σβορώνου – Ν. Εφέσου. Εντελώς τυχαία, και χάρη στην παρατηρητικότητα ενός περαστικού, εντοπίστηκε ένα σκυλάκι σε άσχημη κατάσταση που γάβγιζε.

Κάποιος που δεν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε εγκατέλειψε το ζώο, δένοντάς το με σύρμα ενός μέτρου. Το σκυλάκι, που είναι 7-8 ετών, ήταν αφυδατωμένο, πεινασμένο, με προβλήματα όρασης και του λείπουν τα μπροστινά δοντάκια.

Ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό ο Αντιδήμαρχος George Tsialos, ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις τόσο για τη διερεύνηση του γεγονότος όσο και για την περίθαλψη του ζώου. Ας σημειώσουμε ότι αν ο άνθρωπος εκείνος δεν το είχε βρει τυχαία, το ζώο θα πέθαινε. Έχει μεταφερθεί από το Συνεργείο Περισυλλογής Δήμου Κατερίνης σε κτηνιατρείο.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2753464531550155&set=pcb.2753465111550097&type=3&theater

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο