Είναι πλέον καλά ο σκυλάκος που τον πέταξαν χτυπημένο και ζωντανό σε κάδο σκουπιδιών στη Σάμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η είδηση είναι πραγματικά υπέροχη. Μέσα σε τόσα άσχημα που ακούμε και βλέπουμε να γίνονται καθημερινά εις βάρος των ζώων, κάτι τέτοιες ειδήσεις είναι που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Και για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πόσο σπουδαίο έργο κάνουν οι εθελοντές.
Ο λόγος για το σκυλάκι, το οποίο βρέθηκε αυτές τις μέρες πεταμένο και ζωντανό σε κάδο σκουπιδιών στη Σάμο, ανάμεσα στο Καρλόβασι και στο χωριό Κονταίϊκα. Κάποιος συμπολίτης μας το χτύπησε με το αυτοκίνητό του και θεώρησε καλό, αντί να το πάει στον κτηνίατρο ή να καλέσει βοήθεια, να το πετάξει στα σκουπίδια, σαν άχρηστο αντικείμενο.
Το θλιβερό αυτό περιστατικό έκαναν γνωστό οι άνθρωποι του Κέντρου Προστασίας Ζώων Σάμου Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Protection Of Stray Animal Of Samos, και ο Σπύρος Κουμούλας Spyros Koymoylas, γνωστός για τη φιλοζωική του δράση, ο άνθρωπος που βοήθησε το άτυχο ζώο μεταφέροντάς το στον κτηνίατρο.
Το μικρούλι είχε κακώσεις, είχε χτυπήσει το κεφάλι του και κινδύνευε το ένα του μάτι. Και είχε παραμείνει  στο κτηνιατρείο για παρακολούθηση.

Την επομένη τα νέα που είχε πει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κουμούλας ήταν ότι το σκυλάκι πήγαινε καλύτερα, κάτι που ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο. Έπαιρνε την αγωγή του και είχε αρχίσει να τρώει μόνο του.
Και έρχονται και τα τελευταία νέα για την υγεία του, τα οποία μας έφεραν μεγάλη χαρά. Ο μικρός τα κατάφερε. Έγινε καλά, σηκώθηκε και… βγήκε και βόλτα. Χαρούμενος και με όρεξη.
Όπως μάλιστα γράφει και ο κ. Κουμούλας, αυτός που πήγε να τον σκοτώσει δύο φορές, μια χτυπώντας τον με το αυτοκίνητο και μια πετάγοντάς τον στα σκουπίδια, χωρίς βασικά λόγο, δεν τα κατάφερε. Ο σκυλάκος είναι ζωντανός και έτοιμος για τη νέα του ζωή.
Βλέποντας τις φωτογραφίες που ακολουθούν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για απίστευτη φάτσα. Σαν καρτούν. Όμορφος και γλυκός, με ένα βλέμμα που σε κάνει να λιώνεις.
Μπράβο στον άνθρωπο που το έσωσε. Μπράβο σε όλους που βοήθησαν ώστε ο γλύκας αυτός να γίνει καλά. Για αυτόν που τον χτύπησε και το πέταξε, δεν θα πούμε τίποτα. Δεν αξίζει να πούμε ούτε μια λέξη.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο