Έκαναν πλαστική στα αυτιά του σκύλου τους για να μοιάζει με αυτόν της ταινίας “Η Μάσκα”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η ματαιοδοξία των ανθρώπων και η χαζομάρα συχνά δεν έχουν όριο. Αυτό σκεφτήκαμε διαβάζοντας μια είδηση που κάνει αυτές τις μέρες το γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων υποβάλλουν τα ζώα τους σε πλαστική επέμβαση γιατί δεν τους αρέσουν κάποια σημεία του σώματός τους, όπως τα αυτιά. Ναι, σωστά διαβάσατε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Μια οικογένεια από τη Βρετανία πήγε το σκυλάκι της, ράτσας Jack Russell, σε πλαστικό χειρουργό για να αλλάξει το σχήμα των αυτιών του. Ο λόγος; Είχε δει την κινηματογραφική ταινία “The Mask” και τρελάθηκε με το σκύλο του πρωταγωνιστή Jim Carrey και τα αυτιά του. Έτσι την επόμενη μέρα έκλεισε ραντεβού με τον πλαστικό και πήγε. Πόσο πλήρωσε; Περίπου 300 ευρώ.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, η 37χρονη Marina Esmat, δικαιολογεί την απόφασή της αυτή λέγοντας ότι ναι μεν ένας λόγος είναι ότι θα ήθελαν να μοιάζει με το σκύλο του Jim Carrey στη “Μάσκα” αλλά υπάρχει και ένας ακόμα λόγος :”Λίγο καιρό μετά που τον πήραμε, παρατηρήσαμε ότι τα αυτάκια του άρχισαν να “ανεβαίνουν”. Έτσι αποφασίσαμε να επισκεφτούμε έναν πλαστικό. Βέβαια στην αρχή του τα στερεώσαμε με ένα patch αλλά αυτό δεν λειτούργησε. Επιπλέον δεν ένιωθε άνετα. Οι γιατροί βέβαια προσπάθησαν να μας μεταπείσουν αλλά δεν μπόρεσαν. Θέλουμε να τον πηγαίνουμε σε διάφορα σόου, οπότε έπρεπε να έχει τα αυτιά που έπρεπε.

Ο χειρουργός κτηνίατρος Andrey Mezin είναι εντελώς κατά αυτής της επέμβασης, την οποία χαρακτηρίζει περιττή: “Επικοινώνησαν με την κλινική και ζήτησαν να “χαμηλώσουμε” τα αυτιά του σκύλου τους. Τους εξηγήσαμε την άποψή μας αλλά επέμεναν γιατί ήθελαν να εμφανίζονται σε διάφορα σόου σκύλων. Σε αυτά τα σόου τα σκυλιά πρέπει να πληρούν κάποια στάνταρντ κριτήρια της ράτσας τους. Κάποιος λοιπόν κτηνίατρος το έκανε”, θα πει ο ίδιος.

Μετά από την επέμβαση η Esmat δημοσίευσε την ιστορία της στα social media, όπου το πλήθος του κόσμου εξέφρασε την οργή του σε αυτή τη απαράδεκτη, όπως οι περισσότεροι τη χαρακτήρισαν, ενέργεια. 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο