Έκκληση για οικονομική βοήθεια κάνουν οι εθελοντές που έσωσαν από ευθανασία και ανέλαβαν σκυλίτσα που ο δήμος Δέλτα χαρακτήρισε επιθετική

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων για μία σκυλίτσα που κατάφεραν και έσωσαν από ευθανασία. Πρόκειται για την Konwood που τώρα λέγεται Karma.

Η ιστορία της απίστευτη όμως αληθινή για τα ελληνικά δεδομένα. Η Konwood προτάθηκε για ευθανασία. 

Στις 25/1/22 η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων, κυρία Σιάκκα Φωτεινή και μέλος της πενταμελούς επιτροπής “Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων” του Δήμου Δέλτα, ρωτήθηκε από δημοτική υπάλληλο και μέλος της ίδιας επιτροπής εάν συμφωνεί με την ευθανασία θηλυκού σκύλου με το όνομα Konwood. Ο λόγος ότι το ζώο κρίθηκε επιθετικό και δεν μπορεί να επανενταχθεί. Χωρίς όμως να έχει υπογραφεί κάτι επίσημα επ’ αυτού.

Η απάντησή της ήταν φυσικά αρνητική. Πώς είναι άλλωστε δυνατόν να συνηγορήσει σε ένα τέτοιο έγκλημα; Και όταν μάλιστα δεν είχε προσφερθεί ποτέ βοήθεια στη μικρή, ούτε από το δήμο ούτε από εθελοντές που τους είχε γνωστοποιηθεί πολύ νωρίτερα η περίπτωση της σκυλίτσας.

Το ζώο βρέθηκε παρατημένο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, όπου μπήκε σε χώρο εταιρείας για να βρει -προφανώς- καταφύγιο. Οι υπάλληλοι της εταιρείας τη φοβήθηκαν και κάλεσαν το δήμο να την περισυλλέξει. Κατέληξε σε ένα κλουβί. Και έμεινε 1,5 χρόνο. Χωρίς ποτέ να έχει επισκεφτεί κτηνίατρο. Χωρίς οι εθελοντές να γνωρίζουν αν ήταν στειρωμένη. Ούτε καν την ηλικία της δεν είχαν μάθει. Παρατημένη από το Δήμο.

Και προσέξτε: Το να τεθεί θέμα ευθανασίας σ’ ένα σκύλο επειδή όλοι οι ειδήμονες έκριναν το ζώο επιθετικό -χωρίς κανείς να έχει υπογράψει κάτι (θα υπέγραφαν εάν δεν υπήρχε αντίρρηση για την ευθανασία της μικρής)- και επειδή τελείωσε το “πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων”- δεν είναι μόνο τραγικό αλλά φυσικά και εγκληματικό. Αφού κιόλας ποτέ κανένας δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με αυτή, κανένας δεν την προώθησε για υιοθεσία ή έστω φιλοξενία. Αντίθετα την άφησαν εκτός κάθε “προγράμματος διαχείρισης”, επί 1,5 χρόνο, χωρίς να τη δει ποτέ κτηνίατρος, σε ένα κλουβί, με την ταμπέλα του επιθετικού.

Η ανάρτηση από την ομάδα ότι το ζώο πάει για ευθανασία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Ένας από τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκε ήταν ο γνωστός θετικός εκπαιδευτής Δημήτρης Γραμματικάκης, ο οποίος θέλησε να την αξιολογήσει.

Η ομάδα ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων την ανέλαβε οικονομικά. Για να τη σώσει από την ευθανασία.  Η σκυλίτσα βγήκε από το κλουβί. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, στείρωση κτλ. στην κτηνιατρική κλινική “Άγιος Μόδεστος”, στη Θεσσαλονίκη. Το κόστος των οποίων έφτασε τα 400 ευρώ.

Στις 16 Μαρτίου η Konwood μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου φύλαξης ζώων VIPet Resort & Training center (https://www.facebook.com/vipet.2020/), στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο Πικέρμι Αττικής, όπου ξεκίνησε εκπαίδευση από τον έμπειρο θετικό εκπαιδευτή Γιάννη Παΐσιο.

Το βίντεο που ακολουθεί τα λέει όλα. Η μικρή δεν χαρακτηρίστηκε με τίποτα από τον εκπαιδευτή της επιθετική! Έγινε πολύ καλή δουλειά, η οποία συνεχίζεται.

Ο εκπαιδευτής της αναφέρει πως η μικρή είναι πια ένα άλλο ζώο!! Και πώς να μην είναι, άλλωστε; Από εκεί που ήταν έγκλειστη, παρατημένη στο κλουβί του περισυλλογέα του Δήμου, τώρα πια έχει μπει σε μια όμορφη καθημερινότητα.  Είναι ένα πανέμορφο πλάσμα περίπου 5 ετών και σχεδόν 17 κιλά. Και της άλλαξαν και όνομα. Την είπαν Karma. 

Οι εθελοντές την έσωσαν. Το ζώο στα χέρια του Δήμου δεν είχε καμία ελπίδα. Όμως τα έξοδα είναι πάρα πολλά όλους αυτούς τους μήνες. Και κάνουν έκκληση για βοήθεια. Ακόμα και λίγα ευρώ είναι μεγάλη βοήθεια.

👉Το μηνιαίο κόστος της μικρής στο εκπαιδευτικό κέντρο ανέρχεται στα 250 ευρώ.

👉Το χρέος τους στην Κτηνιατρική Κλινική “Άγιος Μόδεστος”, στη Θεσσαλονίκη, όπου τη μετέφεραν για στείρωση και αναλυτικές εξετάσεις, πριν ταξιδέψει για Αττική, είναι 420 ευρώ.

🙏ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. Τόσο στην Κλινική, ώστε να μπορούν να πάνε εκεί και άλλα ζώα σε ανάγκη για περίθαλψη. Αλλά και στο Εκπαιδευτήριο στο Πικέρμι, για να μείνει η μικρούλα και να συνεχίσει την εκπαίδευσή της!!

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ, υπάρχει πάντα διαθέσιμος ο λογαριασμός της ομάδας
στην Τράπεζα Πειραιώς:
GR98 0171 2190 0062 1914 9339 691
     ή
PayPal: oef.kyma@gmail.com
Με αιτιολογία: “Konwood”
☎ 6970 308 327

Αλλά..

👉 Φυσικά για την Karma αναζητούν έναν υπεύθυνο κηδεμόνα!! Τον Ιούνιο τελειώνει η εκπαίδευσή της και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γυρίσει στο δρόμο ή στο κλουβί του περισυλλογέα του Δήμου.  Το ιδανικό θα είναι ο νέος κηδεμόνας να παρακολουθεί την εκπαίδευσή της από κοντά.

👉 Βοηθήστε να σωθεί αυτό το κοριτσάκι!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ, ανοίγοντας το σπίτι και την αγκαλιά σας, μπορείτε να καλέσετε στα📞   τηλ: 6936 103 202 (πρωί) και 6983 918 713 (απόγευμα).

Η ψυχούλα αυτή, που σώθηκε στο παρά πέντε, σας περιμένει.

ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων

👀Δείτε ΕΔΩ το υπέροχο αυτό πλάσμα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο