Το ΔΙΚΕΠΑΖ δεν θα επανεντάξει τον τριποδούλη Όσκαρ γιατί βρήκε σπίτι! Είχε χάσει το πόδι του από επίθεση σκύλου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα πιο όμορφα νέα είναι αυτά που μαθαίνουμε για τον σκυλάκο Όσκαρ, ο οποίος με την ιστορία του μας συγκίνησε πολύ αυτόν τον καιρό. Ο γλυκός Όσκαρ τα κατάφερε. Βρήκε σπίτι και δεν πρόκειται να επανενταχθεί, όπως είχε προγραμματιστεί από το ΔΙΚΕΠΑΖ που ήταν μέσα.

Για το πλασματάκι αυτό είχαμε μάθει από την εθελόντρια Κατερίνα Κούνουπα, η οποία έκανε μεγάλη προσπάθεια να του βρει σπίτι.

Τι κάνει όμως την ιστορία του Όσκαρ ιδιαίτερη; Ο σκύλος εμφανίστηκε ξαφνικά σε μια απόμερη γειτονιά, στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Κανείς δεν γνώριζε πώς βρέθηκε εκεί και ποιος τον παράτησε.

Όμως δέχτηκε επίθεση από ένα άλλο φρεσκοπαρατημένο και εκείνο ζώο. Η επίθεση αυτή ήταν μεγάλη. Ο άλλος σκύλος του κομμάτιασε το ποδαράκι τόσο που δεν ήταν δυνατόν να σωθεί. Και έτσι του το έκοψαν. 

Η περισυλλογή είχε γίνει από το ΔΙΚΕΠΑΖ. Στειρώθηκε και τσιπαρίστηκε. Τριποδούλης πλέον. Ένας γλυκός τριποδούλης. Τριών περίπου ετών, υγιέστατος και υπέροχος χαρακτήρας.

Το πρόγραμμα του ΔΙΚΕΠΑΖ ήταν επανένταξη. Κάτι που δεν έπρεπε να γίνει σε καμία περίπτωση σε ένα ζώο με τρία πόδια. Αλλά ήταν καλύτερη λύση να ζήσει σε κλουβί; Τίποτα από τα δύο. Ο Όσκαρ έπρεπε να βρει σπίτι. Και μάλιστα άμεσα ώστε να μη βγει στο δρόμο και κινδυνέψει ξανά. Η κ. Κούνουπα δίπλα του. Είχε αποφασίσει να κάνει τα πάντα ώστε να μη μείνει έξω. Ο Όσκαρ είχε τέτοιο χαρακτήρα που θα γινόταν το καλύτερο μέλος ενός σπιτιού.

Βέβαια, όπως ξέρουμε, δεν βρίσκουν εύκολα σπίτι τα ζωάκια που έχουν ένα πρόβλημα. Και ξεκίνησαν οι αναρτήσεις και οι κοινοποιήσεις. Ο κόσμος ενδιαφέρθηκε για αυτή την απίστευτη τρίποδη φατσούλα. Και φυσικά, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις και το γνωρίζουν καλά οι εθελοντές αυτό, πολλοί δείχνουν ενδιαφέρον και μετά κάνουν πίσω. Πολλοί τηλεφωνούν και εξαφανίζονται.

Και εκεί που αρχίσαμε να χάνουμε κάθε ελπίδα, ήρθαν τα ευχάριστα νέα. Μια κυρία πήγε να δει τον Όσκαρ από κοντά. Και αποφάσισε να ανοίξει το σπίτι της για αυτόν. Να του χαρίσει μια ευτυχισμένη ζωή. Να είναι προστατευμένος και ήσυχος.

Τα νέα αυτά είναι υπέροχα. Ο Όσκαρ δεν θα βγει στο δρόμο. Μπράβο σε όλους που προσπάθησαν στο να μη βγει. Μπράβο και στην κυρία που τον πήρε και του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Να έχουν και οι δύο μια καλή ζωή, με υγεία και πολλά πολλά παιχνίδια.

από τη Μυρτώ Tζώρτζου, myrto1@hotmail.com   

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο