Ένα άρρωστο τσακάλι εμφανίστηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μπήκε σε βιβλιοπωλείο- Πήγε για περίθαλψη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Από όσο γνωρίζουμε, δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Και είναι απορίας άξιο πώς συνέβη.
Πρόκειται για ένα τσακάλι, όπως κάνουν λόγω οι άνθρωποι της Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife, οι οποίοι μάλιστα αναφέρουν ότι «επειδή έχει περίεργα κάποια χαρακτηριστικά ίσως χρειαστεί να γίνει ανάλυση DNA για να το πούμε με σιγουριά».
Το ζώο μπήκε στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοκίνηση στην οδό Μαρτίου. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Με τη συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή.
Δυστυχώς είναι πάρα πολύ αδύνατο και φέρει ήπια νευρολογικά προβλήματα και τραύματα στα πόδια.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρχικά ο κόσμος θεώρησε ότι είναι λύκος. Όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουν ανέφεραν κατηγορηματικά ότι δεν είναι.
Πραγματικά είναι πολλά τα ερωτηματικά για αυτό το περιστατικό. Πώς πήγε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα τέτοιο ζώο. Από πού; Μήπως το είχε κάποιος και το παράτησε; Κάνουμε απλές σκέψεις. Για να δούμε τι θα μας πουν τις επόμενες μέρες οι άνθρωποι της Δράσης για την Άγρια Ζωή που το ανέλαβαν. Το έργο τους είναι πολύτιμο. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τους ανθρώπους του βιβλιοπωλείου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο