Ένα κουόκα πήρε στο κυνήγι ένα ποδηλάτη για να τον αγκαλιάσει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο 21χρονος Campbell Jones και η κοπέλα του βγήκαν να κάνουν ποδήλατο σε ένα δρόμο του Rottnest στην Αυστραλία, όταν συνάντησαν ένα φιλικό ζωάκι που λέγεται quokka. Το quokka κατάγεται από την Αυστραλία και είναι ένα μικρόσωμο μαρσιποφόρο. Θεωρείται μάλιστα το πιο ευτυχισμένο ζώο καθώς είναι μονίμως χαμογελαστό. Το quokka μόλις είδε τον Jones άρχισε να τον κυνηγάει από πίσω του. Εκείνος το είδε, σταμάτησε και κατέβηκε από το ποδήλατο. Τότε το quokka έτρεξε πάνω του και τον αγκάλιασε. Και φυσικά μετά από αυτό οι δυο τους έβγαλαν και τις ανάλογες selfies.

Το quokka ζει κυρίως στους βαλτότοπους των νησιών Ρότνεστ και Μπαλτ έξω από τη Δυτική Αυστραλία, αν και ένας μικρός πληθυσμός ζει και σε εθνικό πάρκο της ενδοχώρας. Θεωρείται απειλούμενο και η νομοθεσία απαγορεύει στους ανθρώπους να το αγγίζουν.

Το κουόκα είναι από τα πρώτα ζώα που είδαν στην Αυστραλία οι Ευρωπαίοι, που το πέρασαν για τρωκτικό. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί “ατραξιόν” για τους τουρίστες που το “ενοχλούν” παράνομα για να βγάλουν selfie μαζί του.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο