Ένα μουσείο στο κέντρο της Αθήνας όπου μπορείτε να πάτε με το σκύλο σας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σχεδιάζετε αυτές τις μέρες να αφιερώσετε τις εξόδους σας σε πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά δεν θέλετε να αφήσετε το σκυλάκο σας μόνο του στο σπίτι; Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά συγκαταλέγεται στα pet-friendly μουσεία της Αθήνας, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στους φιλόζωους να το επισκέπτονται όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες λειτουργίας του, συνοδευόμενοι από το κατοικίδιό τους.

Ειδικά κατά το τριήμερο 1-3 Ιουνίου, οι φιλόζωοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν με 1 εισιτήριο και τις 2 μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου. Η έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές της Τεχνολογίας», ταξινομημένη σε 24 ενότητες, παρουσιάζει 100 και πλέον λειτουργικά αντίγραφα της τεχνολογίας αιχμής του ύστερου αρχαιοελληνικού κόσμου. Παράλληλα, στην έκθεση «Τα Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων» εκτίθενται 42 λειτουργικά μουσικά όργανα, καθώς και πλήθος ανακατασκευασμένων παιχνιδιών της αρχαιότητας.

Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας λειτουργούμε χωρίς αποκλεισμούς, επιθυμώντας να εντάξουμε στους επισκέπτες μας όσους συνοδεύονται στη βόλτα και στις περιηγήσεις τους από το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Η ανοιχτή και εγκάρδια ατμόσφαιρα του Μουσείου Κοτσανά δεν αποκλείει κανένα μέλος της οικογένειας, και σε αυτά συγκαταλέγουμε τα αγαπημένα μας τετράποδα. Ο πολιτισμός δεν περιορίζεται μόνο εντός των προθηκών ενός Μουσείου, αλλά αναδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με τα ζώα», δηλώνει η διευθύντρια του Μουσείου Μίνα Μητσομπόνου.

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά και τα σαββατοκύριακα από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

 Όροι επίσκεψης

– Στο Μουσείο γίνονται δεκτά ζώα συνοδευόμενα από τον ιδιοκτήτη τους.
– Τα ζώα πρέπει να φορούν περιλαίμιο και να είναι δεμένα με λουράκι.
– Πριν από την επίσκεψή σας στο Μουσείο, συνιστούμε να έχετε φροντίσει για τις ανάγκες του κατοικιδίου σας.
– Έχετε μαζί σας σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων για να είστε σίγουροι ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής.
– Σε κάθε περίπτωση, οι φιλόζωοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη των ζώων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και παραμονής τους στο Μουσείο.

 Info

– Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
– Επικοινωνία: 211 4110044, 6907 292002
– Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. – 5 μ.μ. καθημερινά και Σαββατοκύριακα
– Γενική είσοδος: 5€

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο